Γιατρός του Μιλόσεβιτς: Τον δηλητηρίασαν στη Χάγη…..πολιτική δολοφονία


Γιατρός του Μιλόσεβιτς: Τον δηλητηρίασαν στη Χάγη…..πολιτική δολοφονίαΓιατρός του Μιλόσεβιτς: Τον δηλητηρίασαν στη Χάγη…..πολιτική δολοφονία
ΠΗΓΗ
Ο Πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς δεν πέθανε από καρδιακή προσβολή, αλλά τον δηλητηρίασαν με τη ναρκωτική ουσία δροπεριδόλη (Droperidol) που προκαλεί πλήρη μούδιασμα στο σώμα, είπε ο καθηγητής, και προσωπικός γιατρός του εναγομένου, ο συγγραφέας του « Ανατομία μιας δικαστικής δολοφονίας » ο Vukasin Andric.
Επεσήμανε ότι ο Μιλόσεβιτς δεν πέθανε από καρδιακή προσβολή στις 11 Μαρτίου του 2006 αλλά δολοφονήθηκε την προηγούμενη ημέρα μεταξύ 22.30 και 23.00 τοπική ώρα στο κελί του μισή ώρα μετά τη λήψη της ουσίας, γράφει η « Rossiyskaya Gazeta ». Η επίσημη έκθεση σχετικά με την έρευνα του θανάτου του, η οποία υπεγράφη από τον αυστραλιανό δικαστή Kevin Parker, ισχυρίζεται ότι πέθανε στις 11 Μαρτίου μεταξύ 7.00 και 9.00 το πρωί από καρδιακή προσβολή, αλλά αυτό είναι ένα ψέμα.

Μιλώντας για το κίνητρο της δολοφονίας του Milosevic, ο Vukasin δήλωσε ότι ο πελάτης του « συνέτριψε ολοσχερώς τις κατηγορίες που του απήύθυνε το δικαστήριο της Χάγης . » « Έπειτα η Κάρλα ντελ Πόντε είδε ότι δεν μπορούσε να κάνει πια τίποτα και επήλθε άμεσα ο θάνατος του σέρβου πολιτικού», συμπεραίνει ο Vukasin.
« Δολοφονήθηκε με δροπεριδόλη και δεν δηλητηριάστηκε όπως δήλωσαν τα μέσα ενημέρωσης με χορήγηση ριφαμπικίνης κάτι που αποπροσανατολίζει » είπε ο καθηγητής.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τον φυλακισμένο Μιλόσεβιτς « ή δεν τον περιέθαλπταν ή τον περιέθαλπταν με εικονικό φάρμακο. »Και ότι δεν υπήρχε περίπτωση να τον στείλουν για θεραπεία στη Ρωσία.
Η κυβέρνηση του Βόισλαβ Κοστούνιτσα τον Ιούνιο του 2001 , υπό την πίεση των αμερικανών εξέδωσε τον Μιλόσεβιτς στο Διεθνές Δικαστήριο για την Πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY). Μεταφέρθηκε στη Χάγη και εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου ICTY τον Φεβρουάριο του 2002.

Ο Μιλόσεβιτς αρνήθηκε να αναγνωρίσει τη νομιμότητα του δικαστηρίου. Ως έμπειρος δικηγόρος, αρνήθηκε τις υπηρεσίες των δικηγόρων και υπερασπίστηκε τον εαυτό του. Αυτός επιδέξια χειρίστηκε την υπεράσπισή του και οι εισαγγελείς του ICTY απέτυχαν ν΄ αποδείξουν κάποια από τις δεκάδες κατηγορίες εναντίον του, συμπεριλαμβανομένης της γενοκτονίας του πληθυσμού των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου και των μουσουλμάνων της Βοσνίας Ερζεγοβίνης.

Στις 11 Μαρτίου του 2006 ο Μιλόσεβιτς πέθανε στο κελί της φυλακής στο Scheveningen στη Χάγη. Λίγο πριν από το θάνατό του ζήτησε να τον στείλουν στη Μόσχα για θεραπεία, αλλά το αίτημα του απορρίφθηκε.tvzvezda 11.3.17

Σύμφωνα με Άντριτς, « Δροπεριδόλη » δόθηκε στο Μιλόσεβιτς πιθανότατα στο τσάι πριν τον ύπνο.Επίσης, η επίσημη έρευνα δεν λέει γιατί η επιτήρηση στο κελί του δεν πραγματοποιήθηκε εκείνο το βράδυ, καθώς επίσης και γιατί οι δεσμοφύλακες δεν έλεγξαν κάθε μισή ώρα, όπως έκαναν κάθε άλλη νύχτα.

Ο τίτλος της ρωσικής tvzvezda είναι »με πολιτική σκοπιμότητα δηλητηρίασαν το Μιλόσεβιτς καταγγέλει ο γιατρός του ».

Την Παρασκευή μίλησε ο καθηγητής Dr. Vukasin Andric, επ΄αφορμή την προώθηση του βιβλίου του “Aνατομία μιας δικαστικής δολοφονίας”.