Η Ουάσινγκτον απαιτεί απο τη Ρωσία να μην στοχεύει την Αλ Κάιντα


Η Ουάσινγκτον απαιτεί απο τη Ρωσία να μην στοχεύει την Αλ ΚάινταΗ Ουάσινγκτον απαιτεί απο τη Ρωσία να μην στοχεύει την Αλ Κάιντα

Η συνολική σύγχυση που ακολουθεί η αμερικανική πολιτική απέναντι στη Συρία εξακολουθεί να προκαλεί έκπληξη. Αυτή την εβδομάδα είδαμε το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ενας εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ να μας λέει ότι η υπόσχεση του Προέδρου Ομπάμα να μην βάλει στρατιώτες των ΗΠΑ στο έδαφος στη Συρία ποτέ δεν ήταν υπόσχεση. Ναι, ήταν αστείο να το ακούει αυτό κανείς, αλλά δεν υπάρχει τίποτα αστείο για τα τελευταία πέντε χρόνια καταστροφικής πολιτικής στη Συρία. Ιδιαίτερα εξετάζοντας τους χιλιάδες που σκοτώθηκαν όταν οι ΗΠΑ αποφάσισαν ότι “ο Άσαντ πρέπει να φύγει” και άρχισαν να στέλνουν ριζοπαστικόυς μισθοφόρους αποκεφαλιστές για να συμβεί αυτό.

Τώρα βλέπουμε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία η αμερικανική κυβέρνηση παραδέχεται ότι οι ομάδες πολιτοφυλακής Jaish al-Islam και Ahrar al-Sham πολεμούν παράλληλα και συγχέονται με το μέτωπο Nusra της Αλ Κάιντα, απορρίπτοντας όμως έντονα το ρωσικό αίτημα να ταξινομηθούν στις τρομορκατικές ομάδες.

Στην πραγματικότητα, όχι μόνο δεν αγωνίζονται παράλληλα και “αναμιγνύονται” αλλά είναι η ίδια η Αλ Κάιντα, ! Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ζητά πραγματικά από τη Ρωσία και τη συριακή κυβέρνηση να σταματήσουν να πυροβολούν αυτές  τις ομάδες!

Εδώ είναι ο Εκπρόσωπος του Κρατικού Τμήματος Mark Toner

Ελέγξτε το βίντεο εδώ

Η Ουάσινγκτον απαιτεί απο τη Ρωσία να μην στοχεύει την Αλ ΚάινταΈτσι, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παροτρύνει τους Σύριους και τους Ρώσους να σταματήσουν να βομβαρδίζουν το Χαλέπι, επειδή εκεί λειτουργούν η Jaish al-Islam και η Ahrar al-Sham, παρόλο που αναγνωρίζουν επίσης ότι οι ομάδες «αλληλοκαλύπτονται» με το Μέτωπο al Nusra της Αλ Κάιντα.

Αλλά γίνεται ακόμα πιο παράξενο, όπως είπε ο συνάδελφος του Πενταγώνου, κ. Steve Warren, σε μια συνέντευξη Τύπου ότι «είναι κατά κύριο λόγο η Αλ-Nusra που δρα στο Χαλέπι».

Γιατί το υπουργείο Εξωτερικών προτρέπει να σταματήσουν οι εχθροπραξίες εναντίον των δυνάμεων που κατέχουν το Χαλέπι, ενώ το Πεντάγωνο μας λέει ότι είναι κυρίως το μέτωπο Nusra της αλ-Κάιντα που είναι υπεύθυνο για τις εχθροπραξίες στο Χαλέπι;