Αμερικανίδα πολιτικός αφήνει άναυδο το CNN: ”Ο Συριακός λαός με ρωτούσε γιατί στηρίζουμε την Αλ Κάιντα”


Αμερικανίδα πολιτικός αφήνει άναυδο το CNN: ”Ο Συριακός λαός με ρωτούσε γιατί στηρίζουμε την Αλ Κάιντα”Αμερικανίδα πολιτικός αφήνει άναυδο το CNN: ”Ο Συριακός λαός με ρωτούσε γιατί στηρίζουμε την Αλ Κάιντα”

ΠΗΓΗ

H Τούλσι Γκάμπαρντ, εκπρόσωπος του αμερικανικού Κογκρέσου στη Χαβάη, πήγε ένα μυστικό ταξίδι στη Συρία για να δει από κοντά την κατάσταση και αμέσως μετά την επιστροφή της, το CNN της ζήτησε μια “αποκλειστική” συνέντευξη η οποία πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιανουαρίου – Η Γκάμπαρντ τους είπε ακριβώς αυτό που δεν ήθελαν να ακούσουν: ότι η αμερικανική κυβέρνηση στηρίζει την ISIS και την Αλ Κάιντα.

Εξηγώντας στον παρουσιαστή του CNN Τζέικ Τάπερ ότι συναντήθηκε με ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα του Χαλεπίου και της Δαμασκού, η Γκάμπαρντ είπε ότι οι Σύριοι “εξέφρασαν την ευτυχία και τη χαρά τους βλέποντας έναν Αμερικανό να περπατάει στους δρόμους”. Αλλά θέλησαν επίσης να μάθουν “γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες , οι σύμμαχοί της και άλλες χώρες, παρέχουν υποστήριξη, παρέχουν όπλα σε τρομοκρατικές ομάδες όπως η Αλ Νούσρα, η Αλ Κάιντα, η ISIS, οι οποίες βρίσκονται στο έδαφος εκεί, βιάζουν, απαγάγουν, βασανίζουν και σκοτώνουν τον Συριακό λαό;

“Με ρώτησαν γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν αυτές τις τρομοκρατικές ομάδες που καταστρέφουν τη Συρία – όταν ήταν η Αλ Κάιντα που επιτέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 9/11, όχι η Συρία.

”Δεν είχα απάντηση γι ‘αυτό.”

Ο παρουσιαστής Τζέικ Τάπερ βρέθηκε σε δύσκολη θέση και προσπαθώντας να ”μαζέψει” όσα ακούστηκαν από την εκπρόσωπο του Κογκρέσου, είπε: “Προφανώς η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών αρνείται ότι προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια στις τρομοκρατικές ομάδες για τις οποίες μιλάτε, λένε ότι βοηθούν τις ομάδες των ανταρτών.”

Η Γκάμπαρντ όμως συνέχισε ακάθεκτη αποδομώντας το επιχείρημα του παρουσιαστή.

“Η πραγματικότητα είναι, Τζέικ – και χαίρομαι που έφερες αυτό το επιχείρημα – σε κάθε τόπο που πήγα, με κάθε πρόσωπο με το οποίο μίλησα, έκανα αυτή την ερώτηση. Και χωρίς δισταγμό, είπαν ότι «δεν υπάρχουν μετριοπαθείς αντάρτες, ποιοί είναι αυτοί οι μετριοπαθείς επαναστάτες για τους οποίους οι άνθρωποι μιλάνε συνέχεια;».

Ανεξάρτητα από το όνομα αυτών των ομάδων, η ισχυρότερη δύναμη μάχης στο έδαφος στη Συρία είναι η Αλ Νούσρα ή η Αλ Καϊντα και η ISIS. Αυτό είναι γεγονός. Υπάρχει ένας αριθμός διάφορων άλλων ομάδων, όλες τους αγωνίζονται παράλληλα, με ή κάτω από την εντολή της ισχυρότερης ομάδας που προσπαθεί να ανατρέψει τον Άσαντ.

Ο Συριακός λαός αναγνωρίζει και ξέρει ότι αν ο πρόεδρος Άσαντ εκδιωχθεί, τότε η Αλ Κάιντα ή ένα γκρουπ σαν την Αλ Κάιντα που σκοτώνει χριστιανούς, που σκοτώνει ανθρώπους για τη θρησκεία τους ή επειδή δεν υποστηρίζουν τις τρομοκρατικές τους ενέργειες, θα καταλάβουν όλη τη Συρία.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που οι πολίτες της Συρίας αντιμετωπίζουν στο έδαφος και γιατί μας παρακαλούν εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουμε να στηρίζουμε αυτές τις τρομοκρατικές ομάδες. Αφήστε τους Σύριους πολίτες να αποφασίσουν μόνοι τους το μέλλον τους, όχι οι Ηνωμένες Πολιτείες, όχι κάποια ξένη χώρα”.