Ο πολιτικός επιστήμονας για τα Αμερικανικά στρατεύματα στο νότιο τμήμα της Συρίας: Οι ΗΠΑ πρόκειται να χωρίσουν τη χώρα


Ο πολιτικός επιστήμονας για τα Αμερικανικά στρατεύματα στο νότιο τμήμα της Συρίας: Οι ΗΠΑ πρόκειται να χωρίσουν τη χώραΟ πολιτικός επιστήμονας για τα Αμερικανικά στρατεύματα στο νότιο τμήμα της Συρίας: Οι ΗΠΑ πρόκειται να χωρίσουν τη χώρα
ΠΗΓΗ
Ο Αμερικανικός Στρατός καταλαμβάνει θέσεις στο χωριό Darbas στην Συρία
Το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι οι ΗΠΑ αυξάνουν τη στρατιωτική παρουσία στις Νότιες περιοχές της Συρίας ενάντια στο διεθνές δίκαιο. Ο στρατιωτικός πολιτικός επιστήμονας Andrey Koshkin στον αέρα του ραδιοφώνου Sputnik εξέφρασε την άποψη ότι το Αμερικανικό στρατιωτικό σχέδιο είναι να παραμένει στη Συρία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι ΗΠΑ αυξάνουν τη στρατιωτική παρουσία στις νότιες περιοχές της Συρίας, παραβιάζοντας τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, δήλωσε η εκπρόσωπος της ρωσικής εκπροσώπησης του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στην επίσημη ενημέρωση.
Σύμφωνα με αυτήν, προκαλούν αμηχανία στη ρωσική πλευρά οι πληροφορίες σχετικά με τη μεταφορά στη βάση του συνασπισμού με επικεφαλής τις ΗΠΑ κοντά στην πόλη At-Tanf των κινητών πυραυλικών και πυροβολικών συστημάτων Himars, καθώς και η ανάπτυξη επιπλέον αμερικανικών στρατευμάτων σε ένα χωριό 70 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του At-Tanf.

“Μιλάμε για την έντονη ενίσχυση της παρουσίας των Αμερικανών στρατιωτικών στις νότιες περιοχές στην επικράτεια της Συρίας σε αντίθεση με τους κανόνες διεθνούς δικαίου”, δήλωσε η Zakharova
Ο στρατιωτικός πολιτικός επιστήμονας, ο επικεφαλής του τμήματος πολιτικών επιστημών και κοινωνιολογίας της REU Plekhanov, Αντρέι Κόσκιν στον αέρα του ραδιοφώνου Sputnik, εξέφρασε την άποψη ότι μετά την ήττα των κύριων δυνάμεων του ISIS ο Αμερικανικός στρατός σκοπεύει να κρατήσει ένα μέρος της επικράτειας της Συρίας υπό τον έλεγχο του.

«’Υποθέτω ότι σήμερα μπορούμε να πούμε ότι παύει να υπάρχει το λεγόμενο’ Ισλαμικό κράτος ‘, έμειναν ελάχιστοι – στην Raqqah και την Μοσούλη – και είναι ήδη απαραίτητο οι Αμερικανοί να πάρουν υπό έλεγχο τους τα εδάφη που καταλαμβάνουν οι μαχητές. , Όπως είναι γνωστό, στο Πεντάγωνο, είναι απαραίτητο να αυξήσει τις προσπάθειες. Όπως και στον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο οι ΗΠΑ, καθυστέρησαν τόσο πολύ να ανοίξουν το «το δεύτερο μέτωπο » και το άνοιξαν μόνο όταν ήταν ήδη δυνατό να χωρίσουν τα εδάφη΄
Έτσι και τώρα άρχισαν να αυξάνουν τις δυνάμεις τους για να επιτύχουν για δικό τους όφελος να χωρίσουν το έδαφος της κυρίαρχης Συρίας », – πιστεύει Andrey Koshkin .

Κατά τη γνώμη του, η μεταφορά στο Νότο της Συρίας των πυραυλικών και πυροβολικών συστημάτων Himars δείχνει ότι οι ΗΠΑ προτίθενται να αποτρέψουν την επιστροφή αυτών των περιοχών υπό τον έλεγχο της Δαμασκού.
‘Αυτό είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό όπλο που λειτουργεί’ σε όλες τις περιοχές ‘και είμαι βέβαιος ότι αυτοί (οι Αμερικανοί ), δυστυχώς, θα το χρησιμοποιήσουν για να δείξουν΄στα κυβερνητικά στρατεύματα του Συριακού στρατού, τι θα συμβεί σε όσους προσπαθήσουν να πάρουν τον έλεγχο του εδάφους που ελέγχουν ήδη (οι Αμερικανοί) », – δήλωσε ο Αντρέι Κόσχκιν.