Η CIA δημιουργεί ψέυτικα στοιχεία για χρήση χημικών όπλων για να δικαιολογήσει την δολοφονική πολιτική της κατά της Συρίας!


Η CIA δημιουργεί ψέυτικα στοιχεία για χρήση χημικών όπλων για να δικαιολογήσει την δολοφονική πολιτική της κατά της Συρίας!Η CIA δημιουργεί ψέυτικα στοιχεία για χρήση χημικών όπλων για να δικαιολογήσει την δολοφονική πολιτική της κατά της Συρίας!
ΠΗΓΗ
Ο διευθυντής της CIA Mike Pompeo δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν στοιχεία ότι ο συριακός στρατός συμμετείχε στη χρήση χημικών όπλων στη συριακή επαρχία Idlib νωρίτερα αυτό το έτος.

Σύμφωνα με τον Πομπέο, μετά το χημικό περιστατικό στις 4 Απριλίου στο Χαν Σέιχουν, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπα ζήτησε να βρεθεί η αλήθεια για το τι συνέβη. Ο Pompeo είπε ότι μετά από αίτημα του Trump, η αμερικανική κοινότητα πληροφοριών άρχισε να ασχολείται με το θέμα και πραγματοποίησε επαφές με αμερικανούς εταίρους.
“Του είπα ότι η κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το χημικό όπλο είχε πράγματι χρησιμοποιηθεί στην επίθεση και ότι είχε ξεκινήσει από το συριακό καθεστώς … Ήξερα ότι η κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών είχε στοιχεία … είπα στον κ. Πρόεδρο Ότι έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη ότι αυτό έγινε πραγματικά “, δήλωσε ο Πομπέο την Τρίτη σε δείπνο που φιλοξενήθηκε από τη Intelligence National Security Alliance.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Sputnik, ο Oleg Glazunov, στρατιωτικός αναλυτής και αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Κοινωνιολογίας και Πολιτικής Επιστήμης στο Ρωσικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Πλεχάνοφ, εξέφρασε αμφιβολίες για τη δήλωση του Pompeo.

“Δεν έχουν αποδεικτικά στοιχεία, είναι μια διπλή πολιτική προτύπων και πάλι, θυμηθείτε την κατάσταση με το Ιράκ – τα χημικά όπλα και την άσπρη ουσία σε ένα βάζο και αργότερα διαπιστώθηκε ότι όλα αυτά ήταν ψευδεπίγραφα. Μια παραποίηση πάλι, “Glazunov είπε.

Ο εμπειρογνώμονας τόνισε ότι ενώ κατηγορεί τη Δαμασκό ότι χρησιμοποιεί χημικά όπλα, η Ουάσινγκτον βγάζει σιωπά στο γεγονός ότι οι τρομοκράτες της Daesh διαθέτουν τέτοια όπλα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πράκτορες της CIA είναι “τεχνίτες παραποιημένων ιστοριών”.

“Κάνουν όλο αυτό για να αλλάξουν καθεστώς στη Συρία, θα έκαναν ακόμη μια συμφωνία με τον διάβολο αν ήταν απαραίτητο για να απομακρύνουν τον Assad από την εξουσία”, κατέληξε ο εμπειρογνώμονας

 

Την περασμένη εβδομάδα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι οι τρομοκράτες στη Συρία προγραμματίζουν να προβάλλουν προκλήσεις που αφορούν χημικά όπλα για να δικαιολογήσουν τις απεργίες των ΗΠΑ στον Συριακό Στρατό και στους συμμάχους του.

“Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, οι συριακές τρομοκρατικές οργανώσεις σκοπεύουν να προβάλλουν ψευδή στοιχεία για τη χρήση χημικών δηλητηριωδών αερίων για να δικαιολογήσουν τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ ενάντια στις θέσεις των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων”, ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.