Οι ΗΠΑ σκέφτονται να επέμβουν στρατιωτικά ξανά στην Λιβύη!


Οι ΗΠΑ σκέφτονται να επέμβουν στρατιωτικά ξανά στην ΛΙβύη!Οι ΗΠΑ σκέφτονται να επέμβουν στρατιωτικά ξανά στην ΛΙβύη!
ΠΗΓΗ

Αμερικανοί αξιωματούχοι που είναι εξοικειωμένοι με την κατάσταση λένε ότι η διοίκηση Trump είναι πιθανό να ανακοινώσει μια δραματική “ανάκαμψη” της αμερικανικής συμμετοχής στη Λιβύη, διορίζοντας νέο αμερικανικό πρεσβευτή και δημιουργώντας μόνιμη αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην χώρα.

Ενώ η στρατιωτική επιχείρηση φαίνεται ότι στοχεύει κυρίως στη στήριξη της «κυβέρνησης ενότητας» στην Τρίπολη, αξιωματούχοι προτείνουν ότι ενδέχεται να δουν και κάποια αμερικανικά στρατεύματα να εγκατασταθούν στην εμπόλεμη Βενγκάζη, επί του παρόντος υπό τον έλεγχο μιας αντίπαλης φατρίας, με στόχο την τελική ένωση της χώρας Υπό τον κανόνα κυβέρνησης ενότητας.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα αποφάσισε να υποστηρίξει την κυβέρνηση ενότητας κατά τη διάρκεια της επίθεσης Sirte, στέλνοντας αμερικανικά στρατεύματα για να πολεμήσουν το ISIS εκεί (ΧΑΧΑΧΑ ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ) με την προσδοκία ότι η νίκη της κυβέρνησης ενότητας θα τους πρόσφερε ένα τεράστιο πλεονέκτημα έναντι των αντίπαλων κυβερνήσεων. Αυτό όμως δεν έχει αποδειχθεί με την Ανατολική Λιβύη που κυριαρχείται κυρίως από το κοινοβούλιο του Tobruk και το LNA και την κυβέρνηση ενότητας που αγωνίζεται με το κοινοβούλιο της Τρίπολης πάνω από την πρωτεύουσα.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη από την αυξανόμενη συμμετοχή τους στη Σομαλία και προσπαθεί να αναπαράγει αυτή την ξαφνική κλιμάκωση στη Λιβύη προσπαθώντας να εξορμήσει μια μόνιμη αμερικανική παρουσία στη χώρα και να διασφαλίσει ότι όποιος καταλήγει στην εξουσία γίνεται αμερικανική πελάτης.