Ρωσικό ΥΠΕΞ: “Πιθανώς οι ΗΠΑ έχουν παρόμοια προγράμματα εκπαίδευσης τρομοκρατών που εκτελούνται από άλλες υπηρεσίες τους.”


Ρωσικό ΥΠΕΞ: "Πιθανώς οι ΗΠΑ έχουν παρόμοια προγράμματα εκπαίδευσης τρομοκρατών που εκτελούνται από άλλες υπηρεσίες τους."Ρωσικό ΥΠΕΞ: “Πιθανώς οι ΗΠΑ έχουν παρόμοια προγράμματα εκπαίδευσης τρομοκρατών που εκτελούνται από άλλες υπηρεσίες τους.”
ΠΗΓΗ
Η Μόσχα προειδοποιεί για τις πολιτικές και στρατιωτικές συνέπειες της αμερικανικής “χειραγώγησης” των τζιχαντιστών  της αντιπολίτευσης στη Συρία

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε για τις πολιτικές και στρατιωτικές συνέπειες της αμερικανικής “χειραγώγησης” των “μαχητών” στη Συρία για την επίτευξη ειδικών γεωπολιτικών συμφερόντων.
“Η θέση μας σχετικά με τις αντιδράσεις των ΗΠΑ με τους Σύρους μαχητές έχει εκφραστεί επανειλημμένα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες στρατιωτικές και πολιτικές συνέπειες “, ανέφερε σε δήλωσή του ο αναπληρωτής διευθυντής του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών του Τμήματος Πληροφόρησης και Τύπου Άρτυμο Κοζίν.

Υπογράμμισε ότι η Μόσχα είχε επανειλημμένα επισημάνει την «αδιακρίτως στήριξη της Ουάσινγκτον στους αποκεφαλιστές, ενώ επιδιώκουν τα δικά τους γεωπολιτικά συμφέροντα».

Ο Κοζίν πρόσθεσε ότι η Μόσχα δεν ενημερώθηκε επισήμως για την απόφαση της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών να τερματίσει το πρόγραμμα της CIA για τον εξοπλισμό και τηνεκπαίδευση της «ριζοσπαστικής αντιπολίτευσης» της Συρίας.

“Επίσης, δεν γνωρίζουμε τίποτα σχετικά με την κατάσταση παρόμοιων προγραμμάτων που θα μπορούσαν να διεξάγονται από άλλες υπηρεσίες των ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί μάλλον μας περνούν για χαζούς “, ανέφερε ο Κοζίν.

Νωρίτερα, η εφημερίδα Washington Post ανέφερε, επικαλούμενη αξιωματούχους των ΗΠΑ, ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump είχε αποφασίσει να τερματίσει το πρόγραμμα της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) για να οπλίσει και να εκπαιδεύσει τη λεγόμενη «μέτρια αντιπολίτευση» στη Συρία.