Σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ: Προετοιμαζόμαστε για πόλεμο με την Βόρειο Κορέα


Σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ: Προετοιμαζόμαστε για πόλεμο με την Βόρειο Κορέα
ΠΗΓΗ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζονται για όλες τις επιλογές για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης απειλής από τη Βόρεια Κορέα, συμπεριλαμβανομένης της έναρξης ενός «προληπτικού πολέμου», δήλωσε ο H.R. McMaster, σύμβουλος της εθνικής ασφάλειας, σε μια συνέντευξη που έστειλε το Σάββατο στο MSNBC. Τα σχόλια έρχονται μετά απο δραστηριότητα της Βορείου Κορέας η οποία πραγματοποίησε δύο δοκιμές διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων τον περασμένο μήνα.

Τα βασικά αποσπάσματα (πλήρες αντίγραφο):

Πρέπει να καταστρέψουμε το καθεστώς και να το ανατρέψουμε”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Rex Tillerson την Τρίτη.
Λοιπόν, πραγματικά,  ετοιμάζουμε σχέδια για έναν προληπτικό πόλεμο.Ένας πόλεμος που θα εμπόδιζε τη Βόρεια Κορέα να απειλήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες με πυρηνικό όπλο.

Για τον πόλεμο  είναι αδύνατο πολλές φορές να προβλεφθεί. Είναι πάντα αδύνατο να προβλεφθεί η μελλοντική πορεία των γεγονότων. Επειδή ο πόλεμος είναι μια συνεχής αλληλεπίδραση αντιθέτων, μια συνεχής αλληλεπίδραση μεταξύ των δυνάμεών σας και εκείνων του εχθρού. Περιλαμβάνει όχι μόνο την ικανότητα να χρησιμοποιεί τη δύναμη, αλλά και τις προθέσεις και τα πράγματα που είναι απλά άγνωστα στην αρχή. Επομένως, νομίζω ότι είναι σημαντικό – να εξετάσουμε – εύρος εκτιμήσεων για το τι θα μπορούσε να συμβεί, γιατί είναι σαφές ότι στον πόλεμο,όλα είναι απρόβλεπτα!