Εμετική δήλωση Αβραμόπουλου – «Πρέπει να φτιάξουμε Ευρωπαϊκή CIA»


Εμετική δήλωση Αβραμόπουλου – «Πρέπει να φτιάξουμε Ευρωπαϊκή CIA»Εμετική δήλωση Αβραμόπουλου – «Πρέπει να φτιάξουμε Ευρωπαϊκή CIA»
ΠΗΓΗ

Την θέση πως η ώρα για τη δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Πληροφοριών, κατά τα πρότυπα της CIA, έχει φτάσει, εξέφρασε, ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, σήμερα από τις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα ο Επίτροπος απαντώντας σε ερώτηση του real.gr για τις δικαιολογίες των κρατών μελών που επιμένουν να μην ανταλλάσουν νευραλγικής σημασίας πληροφορίες για την τρομοκρατία, παρά τα γεγονότα του καλοκαιριού, απάντησε πως «το βαθύ κράτος» αντέδρασε έντονα όταν πριν από δύο χρόνια ο ίδιος και η Κομισιόν πίεσαν προς αυτήν την κατεύθυνση – δηλαδή της δημιουργίας μιας ευρωπαϊκής υπηρεσίας πληροφοριών.

Ο Επίτροπος επέκρινε τα κράτη μέλη που συνδέουν το μεταναστευτικό με την τρομοκρατία για λαϊκισμό, και επανέλαβε τη θέση πως «αν η συνεργασία είχει προηγηθεί, τότε θα είχαμε αποφύγει πολλά από αυτά που συνέβησαν στη συνέχεια».

Ο Επίτροπος σημείωσε ότι «η ασφάλεια είναι μεν αποκλειστική αρμοδιότητα των κρατών μελών», όμως, υπάρχουν πολλά μέσα στη διάθεση των υπηρεσιών ασφαλείας που δεν έχουν αξιοποιηθεί επαρκώς.

«Το βαθύ κράτος ανθίσταται, όμως εμείς επιμένουμε», σημείωσε.

«Η Κομισιόν κινείται στη κατεύθυνση αυτή», διαβεβαίωσε.