Επιστολή Τραμπ σε Νετανιάχου: ”Μαζί θα πάρουμε το Ιράν”


Επιστολή Τραμπ σε Νετανιάχου: ”Μαζί θα πάρουμε το Ιράν”Επιστολή Τραμπ σε Νετανιάχου: ”Μαζί θα πάρουμε το Ιράν”
ΠΗΓΗ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έγραψε μια επιστολή πρόσφατα στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου ευχαριστώντας τον για την υποστήριξή του μετά τη συνάντηση των Ηνωμένων Εθνών τον Σεπτέμβριο και υποσχέθηκε να συνεργαστεί με το Ισραήλ για να αντιμετωπίσει το Ιράν στο πυρηνικό του πρόγραμμα, μεταδίδει το Israel National News.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ισραηλινού Καναλιού 10, ο Νετανιάχου αποκάλυψε για πρώτη φορά την επιστολή σε συνάντηση με ανώτερους αξιωματούχους του κόμματος Λικούντ την Κυριακή.

Στην επιστολή του, ο Τραμπ ξεχωρίζει το Ισραήλ ως “μία από τις λίγες χώρες στον κόσμο” που εξέφρασε την υποστήριξή της για την επίσκεψη του Προέδρου στα Ηνωμένα Έθνη, στην οποία προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται να αναγκαστούν να πολεμήσουν εναντίον της Βόρειας Κορέας και παρότρυνε τους ηγέτες του κόσμου να αντιμετωπίσουν το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

”Είναι πλέον καιρός οι χώρες του κόσμου να αντιμετωπίσουν ένα άλλο απερίσκεπτο καθεστώς, το οποίο μιλάει ανοιχτά για μαζική δολοφονία, ορκίζεται θάνατο στην Αμερική, καταστροφή στο Ισραήλ και καταστρέφει πολλούς ηγέτες και έθνη σε αυτό το δωμάτιο. Η Ιρανική κυβέρνηση μεταμφιέζει μια διεφθαρμένη δικτατορία πίσω από το ψεύτικο πρόσχημα της δημοκρατίας”, δήλωσε ο Τραμπ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Το Ισραήλ, μαζί με τις χώρες του Κόλπου, αντιπάλους του Ιράν, και το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, ήταν ένα από τα λίγα έθνη που εξέφρασαν την υποστήριξή τους για τη διοίκηση Τραμπ, η οποία σημάδεψε μια ριζική απομάκρυνση από την πολιτική που ακολούθησε ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

“Σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας”, έγραψε ο Τραμπ στον Νετανιάχου. ”Μαζί, θα αντιμετωπίσουμε το Ιράν.”