Ο Σατανικός ναός του Μισσούρι επιδιώκει να ανατρέψει νόμο για τις άμβλωσεις!


Ο Σατανικός ναός του Μισσούρι επιδιώκει να ανατρέψει νόμο για τις άμβλωσεις!Ο Σατανικός ναός του Μισσούρι επιδιώκει να ανατρέψει νόμο για τις άμβλωσεις!
ΠΗΓΗ

Ο Σατανικός ναός του Μισσούρι ζήτησε νωρίς τη νίκη για θρησκευτική ελευθερία σε μια υπόθεση που επιδιώκει να ανατρέψει έναν νόμο για τις άμβλωση που απαιτεί από τις γυναίκες να περιμένουν 72 ώρες πριν από τη διαδικασία, να υποβληθούν σε υπερηχογράφημα και να ακούσουν έναν καρδιακό παλμό του εμβρύου.
Κατά τη διάρκεια της ακρόασης της Τρίτης, ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Μόσου, κ. Laura Denvir Stith, ζήτησε από το κράτος να διευκρινίσει αν οι γυναίκες αναγκάστηκαν νόμιμα να υποβληθούν σε υπερηχογράφημα για να ακούσουν τον καρδιακό παλμό του εμβρύου.

“Δεν υπάρχει καμία νομική απαίτηση να πληρώσει για το υπερηχογράφημα”, πρόσθεσε.

Το καταστατικό, το οποίο πέρασε από τον Ρεπουμπλικανικό ελεγχόμενο νομοθέτη του Μιζούρι το 2014, αυξήθησε σε 72 ώρες, από τις 24, το χρονικό διάστημα που μια γυναίκα πρέπει να περιμένει να υποβληθεί σε άμβλωση, αφού πρώτα λάβει συμβουλευτική, διαβάσει ένα φυλλάδιο, δει υπερηχογράφημα και ακούσει το εμβρυϊκό ΧΤΥΠΟ της καρδιας.

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τον Ναό του Σατανά υποστήριξε ότι ο νόμος ήταν τόσο ιατρικά περιττός όσο και παραβίαση των προσωπικών θρησκευτικών πεποιθήσεων μιας γυναίκας και ζήτησε από το κράτος να εμποδίσει το νόμο.

Ο Σατανικός ναός του Μισσούρι επιδιώκει να ανατρέψει νόμο για τις άμβλωσεις!6Δεν είναι σαφές πότε θα εκδοθεί η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Μιζούρι στην υπόθεση, η οποία έχει περάσει τα τελευταία χρόνια δουλεύοντας μέσω κρατικών και ομοσπονδιακών δικαστηρίων. Αν το Ανώτατο Δικαστήριο αποφανθεί ότι οι νόμοι περί άμβλωσης του Μισσούρι στην πραγματικότητα παραβιάζουν τα θρησκευτικά δικαιώματα της Doe, οι γυναίκες του Μισσούρι θα μπορούσαν ενδεχομένως να χρησιμοποιήσουν το ίδιο επιχείρημα για να αποφύγουν την περίοδο αναμονής των 72 ωρών και άλλους περιορισμούς που επέβαλε ο νομοθέτης.

Ο ναός του Σατανά είναι ένας μη-θεϊκός θρησκευτικός οργανισμός αφιερωμένος στη σατανική πρακτική και την προώθηση των σατανικών δικαιωμάτων. Τα μέλη της ομάδας δεν πιστεύουν στον κυριολεκτικό Σατανά.