ΟΙ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΙ ΑΠΛΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ – ΟΙ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ!


ΟΙ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΙ ΑΠΛΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ – ΟΙ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ!ΟΙ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΙ ΑΠΛΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ – ΟΙ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ!
ΠΗΓΗ

Ενώ σε όλες τις χώρες της Ευρώπης οι διαδικασίες απόκτησης ιθαγένειας από αλλοδαπούς γίνονται όλο και πιο δύσκολες, στην χώρα των «ανοιχτών συνόρων» συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο!

Έτσι, αλλαγές στον τρόπο απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας με στόχο την απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών προανήγγειλαν σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Εσωτερικών, Σκουρλέτης και ο ειδικός τομεακός γραμματέας Ιθαγένειας, Μπαλτσιώτης.

Όπως ανέφεραν, εντός του έτους θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο «δεξαμενή» 300 ερωτήσεων- απαντήσεων, από τις οποίες θα επιλέγονται τυχαία με ηλεκτρονικό τρόπο οι 30 από αυτές. Όσοι εξεταζόμενοι αλλοδαποί απαντήσουν σωστά στις 20, την πήραν την ιθαγένεια!

Επιπροσθέτως, θα υπάρξει διάταξη που θα προβλέπει την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας μετά από 12 έτη νόμιμης παραμονής στη χώρα, η οποία αφορά περίπου 250.000 αλλοδαπούς, που σήμερα δεν καλύπτονται από το είδος της άδειας παραμονής που κατέχουν.

Τέλος, οι Σκουρλέτηδες θα φροντίσουν να μειωθεί ο χρόνος απόδοσης της ιθαγένειας, καθώς ενώ ο νόμος προβλέπει αυτό να γίνεται μέσα σε ένα έτος από την υποβολή της αίτησης, στην πράξη η αναμονή κατά μέσο όρο είναι από 2 έως 4 χρόνια, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που αργεί ακόμα περισσότερο.

Είναι προφανές, πως το δίδυμο της συμφοράς, Τσίπρα-Καμμένου, «τρέχει» τις διαδικασίες για να μπορέσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι ελληνοποιηθέντες αλλοδαποί να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές! Αλλά ματαιοπονούν, καθώς όσοι και να συμμετάσχουν, δε φτάνουν για να τους σώσουν από το Βατερλώ!