Ο Κοτζιάς επιβεβαίωσε την επικείμενη προδοσία: “Τους πρότεινα το «Άνω Μακεδονία»!”


Ο Κοτζιάς επιβεβαίωσε την επικείμενη προδοσία: “Τους πρότεινα το «Άνω Μακεδονία»!”Ο Κοτζιάς επιβεβαίωσε την επικείμενη προδοσία: “Τους πρότεινα το «Άνω Μακεδονία»!”
ΠΗΓΗ

Την ώρα που οι σκοπιανοί κορυφώνουν τις προκλήσεις τους, μιλώντας ακόμα και για «παράλογες ελληνικές απαιτήσεις», ο Κοτζιάς στο περιθώριο της Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. αποκάλυψε ότι έχει στείλει μέχρι και προσύμφωνο στους σκοπιανούς, όπου τους δίνει τα πάντα.

«Έχουμε φτιάξει ένα κείμενο που είναι το σύνολο των προτάσεών μας όσον αφορά και τα προβλήματα που έχουμε ανοικτά με την ΠΓΔΜ, όσο και με μια μελλοντική ατζέντα συνεργασίας που να φέρει κέρδη και στις δύο πλευρές. Αυτήν την ατζέντα την έχω στείλει εδώ και πολλές ημέρες στα Σκόπια», είπε ο Κοτζιάς και επεσήμανε ότι το σύμφωνο αυτό «περιλαμβάνει πέντε προτάσεις για το ονοματολογικό– με επικρατέστερο το Gorna Makedonija – και μια απαράβατη κόκκινη γραμμή», όπως τόνισε ο ίδιος.

Γελάει ο κόσμος, βέβαια, με την «απαράβατη κόκκινη γραμμή» του Κοτζιά, αφού πρώτον σίγουρα εν τέλει θα γίνει «ροζ», όπως όλες οι «κόκκινες γραμμές» της κυβερνήσεως στο παρελθόν και επιπλέον δεν θα αφορά κάτι το ουσιαστικό όπως το ονοματολογικό, η γλώσσα ή η εθνικότητα, αλλά θα ασχολείται με ζητήματα όπως ο «αλυτρωτισμός», τα οποία ναι μεν μπορεί να υπογραφούν συμφωνίες επί συμφωνιών, αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα, αφού αυτά δεν επιλύονται με… συμφωνίες.

Η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι η κοινωνία βράζει και οι συνθήκες της εξωτερικής πολιτικής είναι ιδανικές για μεγιστοποίηση των ελληνικών κερδών από την όλη ιστορία φαίνεται ότι είναι αποφασισμένη να τελειώσει το ζήτημα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Εμείς από την άλλη τους τονίζουμε την χρονική συγκυρία και την αστάθεια του κρατιδίου αυτού και το πώς αυτή η αστάθεια μπορεί να είναι χρήσιμη για τα ελληνικά συμφέροντα.