Ο Elon Musk προειδοποιεί: Θα Υποχρεωθούμε να Ζήσουμε Κάτω από Έναν Αθάνατο Δικτάτορα


Ο Elon Musk προειδοποιεί: Θα Υποχρεωθούμε να Ζήσουμε Κάτω από Έναν Αθάνατο ΔικτάτοραΟ Elon Musk προειδοποιεί: Θα Υποχρεωθούμε να Ζήσουμε Κάτω από Έναν Αθάνατο Δικτάτορα
ΠΗΓΗ

Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Ο Elon Musk προειδοποιεί:
Θα Υποχρεωθούμε να Ζήσουμε Κάτω από Έναν Αθάνατο Δικτάτορα

Ο Elon Musk είναι ένας πασίγνωστος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, επικεφαλής της SpaceX, της Tesla και της εταιρείας Boring. Ένα από τα πιο γνωστά ονόματα στον τομέα της τεχνολογίας.

Ο Musk βρέθηκε καλεσμένος στο νέο ντοκιμαντέρ «Do You Trust This Computer», από τον Chris Paine, όπου ρωτήθηκε και σχολίασε ανάλογα.

Το θέμα του ντοκιμαντέρ έχει να κάνει με την τεχνολογία και ειδικότερα με την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ). Εξερευνά τα πιθανά πλεονεκτήματα και τους κινδύνους της ΤΝ.

Όπως αναφέρεται στην dailymail.co.uk, ο Elon Musk συγκρίνει την ΤΝ λέγοντας πως είναι κάτι σαν να «καλείς τον διάβολο». Τώρα ο δισεκατομμυριούχος της Tesla ισχυρίζεται ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να οδηγήσει στη δημιουργία αθάνατων ηγετών ρομπότ από τα οποία η ανθρωπότητα δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεφύγει.

Ο Musk μιλάει για την εφιαλτική πιθανότητα ότι η TN που χτίστηκε από αυταρχικές κυβερνήσεις θα μπορούσε να ξεπεράσει τους μεμονωμένους ηγέτες. Αυτό, λέει, θα δημιουργήσει μια μόνιμη δομή καταπίεσης.

Θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε έναν «αθάνατο δικτάτορα από τον οποίο δεν θα ξεφύγουμε ποτέ», ισχυρίστηκε.

«Θα επηρεάσει τη ζωή μας με τρόπους που δεν μπορούμε καν να φανταστούμε τώρα», τόνισε.

Μία επίσης ουσιαστική προειδοποίηση έρχεται λίγο αργότερα, σύμφωνα με την Rolling Stone καθώς είπε ότι υπάρχει «ίσως μια πιθανότητα επιτυχίας πέντε με 10 τοις εκατό» να κερδίσουμε, εάν πηγαίναμε σε πόλεμο με ρομπότ.

Έκανε επίσης μια ακόμα προειδοποιήσει σχετικά με το ότι είναι απαραίτητο να γίνουν ρυθμίσεις των κανονισμών για την Τεχνητή Νοημοσύνη επειδή είναι ένας «θεμελιώδης κίνδυνος για την ύπαρξη του ανθρώπινου πολιτισμού».

Ο δισεκατομμυριούχος είπε ότι οι κανονισμοί θα σταματήσουν τους υπολογιστές να  ξεπεράσουν την ανθρωπότητα καθώς θα μπορούσαν να ξεκινήσουν πολέμους μόνο με τον χειρισμό πληροφοριών.

Οι κυβερνήσεις πρέπει να έχουν καλύτερη αντίληψη της ταχείας εξέλιξης της τεχνολογίας της Τεχνητής Νοημοσύνης προκειμένου να κατανοήσουν πλήρως τους κινδύνους, ανέφερε.

«Μόλις υπάρξει ευαισθητοποίηση, οι άνθρωποι θα είναι εξαιρετικά φοβισμένοι, όπως θα έπρεπε να είναι… Μέχρι να είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε στους κανονισμούς για την ΤΝ, θα είναι πολύ αργά», πρόσθεσε.

«Κανονικά, ο τρόπος με τον οποίο ρυθμίζονται οι κανονισμοί είναι όταν συμβαίνουν ένα σωρό δυσάρεστα πράγματα, οπότε υπάρχει μια δημόσια κατακραυγή και μετά από πολλά χρόνια δημιουργείται μία ρυθμιστική υπηρεσία για να ρυθμίσει το θέμα» και όλα όσα πήγαν στραβά να μην ξανασυμβούν, δήλωσε ο Musk.

Μόνο που η διαδικασία «αυτή κρατάει χρόνια. Μπορεί αυτό, στο παρελθόν, να ήταν κακό αλλά δεν συνιστούσε θεμελιώδη κίνδυνο για την ύπαρξη του πολιτισμού». Τώρα συνιστά.

Με άλλα λόγια, όχι μόνο οι κυβερνήσεις αλλά και εμείς οι ίδιοι πρέπει να καταλάβουμε, να ευαισθητοποιηθούμε και να πάρουμε μέτρα πρόληψης -αν δεν θέλουμε η πραγματικότητά μας να μεταμορφωθεί στο μέλλον που περιγράφεται στην κινηματογραφική σειρά «Εξολοθρευτής»!

Γι αυτό το λόγο ο ίδιος ο Elon Musk θέλει να δούμε όλο το ντοκιμαντέρ:

Elon Musk

@elonmusk
Nothing will affect the future of humanity more than digital super-intelligence. Watch Chris Paine’s new AI movie for free until Sunday night at http://doyoutrustthiscomputer.org/watch

Δείτε το εδώ:

DO YOU TRUST THIS COMPUTER – Fullmovie Elon Musk