Οι ΗΠΑ προανήγγειλαν μόνιμη παρουσία στη Συρία, σώζοντας το ISIS: «Δεν πρόκειται να φύγουμε»!


Οι ΗΠΑ προανήγγειλαν μόνιμη παρουσία στη Συρία, σώζοντας το ISIS: «Δεν πρόκειται να φύγουμε»!2

Οι ΗΠΑ προανήγγειλαν μόνιμη παρουσία σώζοντας το ISIS: «Δεν πρόκειται να φύγουμε»!
ΠΗΓΗ

«Δεν θα φύγουν εύκολα οι ΗΠΑ από τη Συρία», είπε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ η «διαβόητη» Νίκι Χάλει, μια μέρα μετά τις αεροπορικές επιθέσεις σε Δαμασκό και Χομς.

Η Ουάσινγκτον έχει 2.000 στρατιώτες στη χώρα και πρόσφατα ο Τραμπ είχε δηλώσει πως θα τους αποσύρει, αλλά με άλλες δηλώσεις είχε αφήσει να εννοηθεί ότι μπορεί και να τους αυξήσει κατά τουλάχιστον 2.000 ακόμη.

«Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να φύγουν από την Συρία μέχρι όλοι οι στόχοι που έχουν τεθεί εκπληρωθούν», είπε πιο συγκεκριμένα η Χάλει στο Fox News για να συμπληρώσει:

«Αν και στρατηγικός στόχος μας είναι τα στρατεύματά μας να έρθουν πίσω αυτό δε θα γίνει μέχρι να είμαστε σίγουροι ότι η ISIS θα έχει ηττηθεί στο πεδίο της μάχης».

Εκτός όμως από την ISIS η Χάλει έθεσε και άλλους δύο «στόχους» τους οποίους η αμερικανική εξωτερική πολιτική δεν είχε αναφέρει ποτέ πριν!

Πρώτα ότι το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί με τέτοιο τρόπο που θα τεθούν σε κίνδυνο τα συμφέροντα των ΗΠΑ ενώ πρόσθεσε, σαν «κερασάκι στην τούρτα» ότι ακόμη ένας στόχος είναι η πλήρης επιτήρηση των επιχειρήσεων του Ιράν στη Συρία!

Κάτι που σημαίνει πως η παραμονή των ΗΠΑ στη Συρία παρατείνεται επ αόριστο.

Αυτό γιατί ο «στόχος» της «επιτήρησης» των ιρανικών δραστηριοτήτων και η απειλή του χημικού οπλοστασίου για τα αμερικανικά συμφέροντα είναι τόσο απροσδιόριστοι που ουσιαστικά ισοδυναμούν με μόνιμη παρουσία στη Συρία.