Οι ΗΠΑ προσπαθούν να εκφοβίσουν τον κόσμο για να επιτεθούν στο Ιράν.


Οι ΗΠΑ προσπαθούν να εκφοβίσουν τον κόσμο για να επιτεθούν στο Ιράν.Οι ΗΠΑ προσπαθούν να εκφοβίσουν τον κόσμο για να επιτεθούν στο Ιράν.
ΠΗΓΗ

Ο νεοδιορισμένος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, ξεκίνησε την εβδομάδα δίνοντας μια τρομακτική ομιλία στο συντηρητικό Ίδρυμα Κληρονομιάς, απειλώντας το Ιράν με τις « ισχυρότερες κυρώσεις στην ιστορία » »αν δεν συνθηκολoγήσει με τα αιτήματα των ΗΠΑ. Οι 12 » βασικές απαιτήσεις » που ανέπτυξε ο Πομπέο, οι οποίες φτάνουν στο παράλογο, είναι πέρα ​​από την απαίτηση του Ιράν να απέχει από την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, κάτι το οποίο ήδη έκανε. Μεταξύ των

προϋποθέσεων ήταν ότι το Ιράν θα αποσύρει τις δυνάμεις του και την υποστήριξή του από ομάδες της Μέσης Ανατολής που δεν αρέσουν στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Συρίας, του Ιράκ, του Λιβάνου και της Υεμένης.
Αυτό δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί. Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, το Ιράν είναι μέρος της Μέσης Ανατολής.

Έχει κάθε δικαίωμα να ασχολείται με τους γείτονές του, σίγουρα περισσότερο από το δικαίωμα των ΗΠΑ, μια χώρα που βρίσκεται στην άλλη πλευρά του κόσμου αλλά μπερδεύεται συνεχώς στις υποθέσεις της Μέσης Ανατολής για να εξασφαλίσει τα συμφέροντά της.

Είναι επίσης σημαντικό να τονίσουμε τη διαφορά μεταξύ ιρανικών και αμερικανικών δράσεων στην περιοχή. Τα τελευταία χρόνια, οι ΗΠΑ και οι περιφερειακοί σύμμαχοί τους υποστήριζαν μια ένοπλη εξέγερση στη Συρία, η οποία απαρτίζεται από μια συλλογή ομάδων σε μια προσπάθεια να καταρρεύσει το συριακό κράτος. Αυτή η πολιτική δημιούργησε ομάδες όπως η Αλ Κάιντα και το ISIS στη Συρία καθώς και το Ιράκ.

Με άλλα λόγια, οι ΗΠΑ έκαναν τεράστιο χάος στη Συρία και το Ιράκ και το Ιράν διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο για τον καθαρισμό του χάσματος και στις δύο χώρες μέσω της υποστήριξής του προς τη συριακή κυβέρνηση και της υποστήριξής της στις Λαϊκές Δυνάμεις Κινητοποίησης στο Ιράκ που ήταν αναπόσπαστο μέρος της ήττας του ISIS.

Όσον αφορά την πυρηνική συμφωνία του Ιράν, είναι εξίσου σημαντικό να σημειώσουμε ότι οι ΗΠΑ παραβιάζουν τη συμφωνία εναντίον ενός συμμορφούμενου Ιράν, αποδεικνύοντας ότι το τίμημα της τιμολόγησης μιας συνθήκης με τις ΗΠΑ είναι οικονομικές κυρώσεις και πιθανός πόλεμος. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η διοίκηση του Tραμπ στον κόσμο.

Μέχρι στιγμής, οι Ευρωπαίοι λένε ότι θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με το Ιράν, θα υποστηρίξουν την πυρηνική συμφωνία του Ιράν και ενδεχομένως θα επικαλεστούν έναν νόμο που θα επιτρέψει στις ευρωπαϊκές εταιρείες να αποφύγουν τις αμερικανικές κυρώσεις, αλλά αν θα ακολουθήσουν, μόνο ο χρόνος θα το δείξει..