Η Ελλάδα υπογράφει τον διαμελισμό της – Η Νέα Τάξη προωθεί αναδιάταξη συνόρων.


Η Ελλάδα υπογράφει τον διαμελισμό της - Η Νέα Τάξη προωθεί αναδιάταξη συνόρων.Η Ελλάδα υπογράφει τον διαμελισμό της – Η Νέα Τάξη προωθεί αναδιάταξη συνόρων.

Μακεδονία: Επιδιώκεται η απόσπαση από την Ελλάδα σε ξεχωριστό προτεκτοράτο…Η στρατηγική των προτεκτοράτων
Αυτό που προωθείται στρατηγικά από τη Νέα Τάξη είναι: Η αναδιάταξη των συνόρων και των γεωπολιτικών ισορροπιών, η κατάτμηση των υφιστάμενων κρατών και η κατασκευή νέων κρατών προτεκτοράτων.

Η Γιουγκοσλαβία υπήρξε το πρώτο θύμα των νεοταξικών σχεδιασμών: Το σχέδιο πιλότος.

Αλλαγή συνόρων δεν ήταν η αναγνώριση της Σλοβενίας, της Κροατίας και της Βοσνίας; Αλλαγή συνόρων δεν ήταν η απόσχιση του Κοσόβου και του Μαυροβουνίου που επιβλήθηκε με το θηριώδη βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας;

Τώρα το θύμα είναι η Κύπρος. Αύριο το Αιγαίο, η Μακεδονία, η Θράκη.

Η ιμπεριαλιστική διαλεκτική της αλλαγής συνόρων «διεισδύει» και στην Ελλάδα (το «σχέδιο Ανάν» για την Κύπρο ήταν πιλότος), η οποία πολύ σύντομα θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της αλλαγής των δικών της συνόρων στο Αιγαίο, στο Βόρειο-Ανατολικό και Βόρειο-Δυτικό ηπειρωτικό της τμήμα.

Με την αναγνώριση του Μακεδονικού έθνους (και γλώσσας) η Ελλάδα υπογράφει τον διαμελισμό της. Αυτοί που κινούνται τάχα υπέρ της εξομάλυνσης και της ειρήνης, προσυπογράφουν τον πόλεμο και τον διαμελισμό. Φαντάζει σε πολλούς απίθανο ότι ένα μικρό κράτος όπως η FYROM μπορεί να ασκήσει επεκτατική (σιγά την αλυτρωτική) πολιτική και να φθάσει να γίνει μια Μακεδονία με όλες τις Μακεδονίες μέσα. Αυτήν την πολιτική δεν μπορεί όντως να την ασκήσει η FYROM, μπορούν όμως να την ασκήσουν οι προστάτες της.

Μετά το 1897 ουδείς πίστευε ότι η Ελλάδα της Μελούνας θα φθάσει στην Αλεξανδρούπολη. Όπως σήμερα ουδείς φαίνεται να πιστεύει ότι η FYROM θα φθάσει στη Θεσσαλονίκη. Όμως άλλοτε διά των όπλων και άλλοτε διά των εταιρειών όλοι οι σχεδιασμοί οδηγούν σε επανασχεδιασμούς. Σε αποσταθεροποιημένες περιοχές τα σύνορα είναι υπόθεση ισχύος. Και ο πλούτος από την Κύπρο έως τη Θράκη και τη Μακεδονία είναι πολύ μεγάλος για να αφήνει αδιάφορους τους ισχυρούς και τους ισχυρότερους.
Πολλοί φαίνεται να πιστεύουν, ανάμεσά τους ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Δ., το ΚΙΝΑΛ και άλλοι, ότι η συντελεσμένη μετατροπή της Ελλάδας σε προτεκτοράτο συνιστά εξασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας του οικοπέδου. Κανένα προτεκτοράτο ουδέποτε εξασφάλισε τέτοια τύχη.

Προτεκτοράτο ντε φάκτο σημαίνει μετάβαση προς την νέα τάξη πραγμάτων. Στον επόμενο σχεδιασμό των ισχυρών με τους ισχυρότερους, με ποιον θα είναι η Ελλάδα;

Μ’ αυτόν που θα τη διαμελίσει καλύτερα στη Θράκη, στο Αιγαίο, στη Μακεδονία, στην Κύπρο;  Τα Μνημόνια κατέστησαν τη χώρα λάφυρο. Αυτό το λάφυρο για να μείνει στις τσέπες των ισχυρότερων θα πάρουν μερτικό και οι ισχυροί.
Με εμάς θα μοιράσουν τον Λεβιάθαν των κοιτασμάτων οι ισχυρότεροι ή με τους ισχυρούς – για να έχει μέλλον και το μαγαζί. Κι αν οι κίνδυνοι αυτοί αφορούν στην τρέχουσα συγκυρία, τι θα συμβεί σε ένα μέλλον εγγύς και απώτερο, όταν εμείς οι ίδιοι έχουμε προσυπογράψει τη βιωσιμότητα της θρυαλλίδας του διαμελισμού μας;

Είναι ενδεικτικό όσων μας περιμένουν το επίπεδο της συζήτησης που διεξάγεται στη χώρα μας: ποιος αναγνώρισε πρώτος τη «μακεδονική» γλώσσα, αν το αλφάβητο συνιστά… γλώσσα και αν η Ημαθία ανήκει στα ψάρια της.
Η διαίσθηση του λαού αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο. Ως συνήθως η αντίδρασή του πρέπει να εξουδετερωθεί (όπως συνέβη με τους αγανακτισμένους και τα Μνημόνια, όπως συνέβη με το σχέδιο Ανάν και άλλα). Αυτό ήδη συντελείται. Το τελευταίο κοσμητικό επίθετο που απέκτησε ο λαός μας είναι «ετερόκλητος όχλος». Κατά το «διεφθαρμένοι», «τεμπέληδες», «λαμόγια» και «λαϊκιστές» που προηγήθηκαν.

Η αλήθεια είναι ότι πλήθος Ελλήνων τυγχάνουν ολίγον ανήσυχοι, άτακτοι και απροσάρμοστοι. Διαδήλωναν φερ’ ειπείν κατά του διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας – καιρός είναι να στέρξουν στον δικό τους διαμελισμό. Όχι τώρα – προς Θεού! Ίσως όχι και στο εγγύς μέλλον, αλλά καλόν είναι αυτή η εναλλακτική να υπάρχει στο κωλότσεπο των ισχυρών και των ισχυρότερων.
Άλλωστε, από ένα προτεκτοράτο όπως είμαστε τώρα, καλύτερα θα είναι τρία και τέσσερα προτεκτοράτα – προσαρτώνται ή ενσωματώνονται ακόμα πιο εύκολα…