Τον ήπιαμε! Επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό δρομολογεί ο ΟΗΕ


Τον ήπιαμε! Επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό δρομολογεί ο ΟΗΕΤον ήπιαμε! Επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό δρομολογεί ο ΟΗΕ
ΠΗΓΗ

Τις συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού ζητήματος, επιθυμεί να ξεκινήσει ξανά ο ΟΗΕ, όπως έκανε γνωστό εκπρόσωπος του οργανισμού, ένα χρόνο μετά το ναυάγιο στο Κραν Μοντανά.
Αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών, θα προσπαθήσει, να βολιδοσκοπήσει την κατάσταση τόσο στην τουρκοκυπριακή όσο και στην ελληνοκυπριακή πλευρά, για να διαπιστώσει ένα οι συνθήκες ευνοούν την επανέναρξη των συνομιλιών, σύμφωνα με το πρακτορείο AP.

Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Φαράν Χακ, έκανε γνωστό πως έχει προταθεί ήδη στην Τζέιν Χολ Λουτ να αναλάβει τις διαβουλεύσεις αλλά παραμένει άγνωστο το πότε θα γίνουν οι πρώτες επαφές.

Οι διαπραγματεύσεις σε ελβετικό θέρετρο, πριν από ένα χρόνο υπό την παρουσία των επικεφαλής των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων καθώς και κορυφαίων διπλωματών των εγγυητριών δυνάμεων, είχαν ναυαγήσει.

Η Λουτ καλείται να σκεφτεί εάν ο ένας χρόνος από τότε είναι αρκετό διάστημα ώστε το έδαφος να έχει γίνει αρκετά γόνιμο για επιστροφή στις συζητήσεις.