«Άδειασμα» Ντόρας σε Κυριάκο: «Συμφωνώ με σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία»


«Άδειασμα» Ντόρας σε Κυριάκο: «Συμφωνώ με σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία»«Άδειασμα» Ντόρας σε Κυριάκο: «Συμφωνώ με σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία»
ΠΗΓΗ

Σαφής διαφοροποίηση της Ντόρας Μπακογιάννη από τη μικροπολιτική αντιμετώπιση του Κυριάκου στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών και της ονομασίας της πΓΔΜ.

«Συμφωνώ με τη σύνθετη ονομασία που εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη στο ΣΚΑΙ, σημειώνοντας ότι η ίδια δεν έχει ποτέ πει κάτι διαφορετικό.

Όπως ανέφερε όταν η ίδια διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών όλα τα κράτη αποκαλούσαν «Μακεδονία» την πΓΔΜ, τονίζοντας ότι πάντα τασσόταν υπέρ της σύνθετης ονομασίας erga omnes με τον όρο Μακεδονία».

Σημείωσε επίσης ότι τα Σκόπια θα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ είτε ως πΓΔΜ, είτε ως Βόρεια Μακεδονία, ενώ ανέφερε ότι έχει κρατήσει «διαβαθισμένα έγγραφα» η ίδια, για την περίπτωση που θα χρειαζόταν για ιστορικούς λόγους, κατηγορώντας τον υπουργό Εξωτερικών για την κατάθεση εγγράφων στη Βουλή ότι δε διάβασε σωστά αυτά που έλεγαν τη θέση της.