Μητσοτάκης: Θα σεβαστώ τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ αν επικυρωθεί από τη Βουλή


Μητσοτάκης: Θα σεβαστώ τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ αν επικυρωθεί από τη ΒουλήΜητσοτάκης: Θα σεβαστώ τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ αν επικυρωθεί από τη Βουλή
ΠΗΓΗ

Την αντίθεσή του με τη συμφωνία των Πρεσπών επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ωστόσο ότι αν εγκριθεί από τη Βουλή, θα την σεβαστεί. Ζήτησε να γίνουν εκλογές το συντομότερο και επανέλαβε τη δέσμευσή του για μείωση της φορολογίας
Εκλογές το συντομότερο δυνατό, ζητεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχιε να προσφέρει πλέον τίποτα στη χώρα.

«Στις 20 Αυγούστου εκπνέει το τρίτο και τελευταίο ευρωπαϊκό πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, χρειαζόμαστε μια νέα κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον. Με εξαίρεση τον τουρισμό η οικονομία δεν αναπτύσσεται», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
«Δεν μου αρέσει η συμφωνία με τα Σκόπια»

Για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι έχει πει ξεκάθαρα πως η συμφωνία δεν του αρέσει και πως η ΝΔ θα την καταψηφίσει, ωστόσο αν επικυρωθεί από την ελληνική βουλή, θα τη σεβαστεί.

«Έχω πει ξεκάθαρα ότι δεν μου αρέσει αυτή η συμφωνία. Αλλά λέω επίσης ότι θα τη σεβαστώ ως μια υποχρέωση της χώρας, εφόσον θα έχει επικυρωθεί από την ελληνική Βουλή. Αλλά η δική μου, η ΝΔ, θα ψηφίσει κατά», τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Υπάρχουν περιθώρια ελιγμών για την μείωση της φορολογίας

Σε ερώτηση πώς θα χρηματοδοτήσει ο ίδιος τη μείωση της φορολογίας που υπόσχεται εφόσον εκλεγεί, ο κ. Μητσοτάκης απαντά ότι θα σεβαστεί τους συμπεφωνημένους με τους δανειστές στόχους, ωστόσο, κατά τη γνώμη του, υπάρχουν περιθώρια ελιγμών.

«Θέλουμε να εξοικονομήσουμε δαπάνες και να μειώσουμε τους φόρους. Η κυβέρνηση έκανε ελάχιστα για να μεταρρυθμίσει τη δημόσια διοίκηση. Αντιθέτως τα τελευταία τρία χρόνια αύξησε τις δαπάνες προσωπικού κατά 500 εκατομμύρια ευρώ. Θέλω ένα μικρότερο, αλλά αποτελεσματικότερο κράτος», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Διευκρίνισε ότι μικρότερο κράτος, δεν συνεπάγεται απολύσεις, αλλά λιγότερες προσλήψεις σε σχέση με τον αριθμό των ανθρώπων που συνταξιοδοτούνται καθώς και μείωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.