Η επιστροφή του…ΟΜΠΑΜΑ – Έτσι προσπαθεί να κερδίσει έδαφος η Νέα Τάξη


Η επιστροφή του…ΟΜΠΑΜΑ – Έτσι προσπαθεί να κερδίσει έδαφος η Νέα ΤάξηΗ επιστροφή του…ΟΜΠΑΜΑ – Έτσι προσπαθεί να κερδίσει έδαφος η Νέα Τάξη
ΠΗΓΗ

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος με την Οικονομική πολιτική που εφάρμοσε κατάφερε να καταστρέψει την χώρα του, επιστρέφει και πάλι στα πράγματα.
Όπως ήταν αναμενόμενο, εξέφρασε την υποστήριξή του στους 81 υποψήφιους των Δημοκρατικών, στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Ομπάμα επιθυμεί να αλλάξουν οι ισορροπίες στο Κογκρέσο υπέρ των Δημοκρατικών.
«Σπεύδω να σας εξηγήσω για ποιο λόγο οι υποψήφιοι των Δημοκρατικών αξίζουν τη ψήφο μας αυτό το φθινόπωρο», ανέφερε ο Ομπάμα σε ανακοίνωσή του.

«Είμαι βέβαιος ότι θα κάνουν τη χώρα που αγαπάμε πιο ισχυρή δημιουργώντας ευκαιρίες, αποκαθιστώντας τις συμμαχίες μας και τη θέση μας στον κόσμο και σεβόμενοι τη θεμελιώδη μας δέσμευση στη δικαιοσύνη, την ισότητα, την υπευθυνότητα και στο κράτος δικαίου», συνέχισε ο πρώην πρόεδρος.

Οι ενδιάμεσες εκλογές, που πλέον είναι λιγότερο από 100 ημέρες μακριά, θεωρούνται δημοψήφισμα για τα δύο πρώτα χρόνια της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος θα συμμετάσχει σε πολλές προεκλογικές εκστρατείες υποψηφίων του κόμματός του τις επόμενες εβδομάδες, ενώ ο πρώτος μαύρος πρόεδρος των ΗΠΑ θα περιοδεύσει «σε πολλές πολιτείες το φθινόπωρο». Το πρόγραμμά του θα ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Στις εκλογές της 6η Νοεμβρίου θα κριθούν 435 έδρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων και 35 έδρες στη Γερουσία σε σύνολο 100, καθώς και οι θέσεις των κυβερνητών σε 36 πολιτείες.

Ο Ομπάμα στηρίζει μεταξύ άλλων τη Στέισι Άμπραμς, η οποία αν εκλεγεί θα γίνει η πρώτη μαύρη γυναίκα κυβερνήτης της πολιτείας της Τζόρτζια. Η Άμπραμς έχει δηλώσει ότι η στήριξη που λαμβάνει από τον πρώην πρόεδρο «την τιμά ιδιαίτερα».
Στηρίζει εξάλλου και υποψήφιους που μπορούν να βοηθήσουν τους Δημοκρατικούς να κερδίσουν την πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπως ο Χάρλεϊ Ρούντα που θα προσπαθήσει να κερδίσει την έδρα του απερχόμενου Ντέινα Ρόμπαχερ στην Καλιφόρνια.

Προς το παρόν φαίνεται δύσκολο για τους Δημοκρατικούς να κερδίσουν τον Νοέμβριο την πλειοψηφία των εδρών στη Γερουσία, παρά το μικρό προβάδισμα των Ρεπουμπλικάνων που έχουν 51 έδρες.
Στη Νεβάδα ο Ομπάμα στηρίζει πλέον επισήμως την υποψήφια Τζάκι Ρόουζεν, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις δίνει μάχη στήθος με στήθος με τον απερχόμενο Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Ντιν Χέλερ.

Βλέπουμε λοιπόν, ότι η Νέα Τάξη την οποία εκπροσωπεί το κόμμα των Δημοκρατικών (Αντιπολίτευση), προσπαθεί να «χτυπήσει» τον Τραμπ.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος όμως, δεν φαίνεται να φοβάται καθώς θεωρεί ότι δεν έχει κανένα αντάξιο αντίπαλο.