Ισραηλινός αξιωματούχος: Η Ελλάδα των Σύριζα – Ανέλ είναι πιόνι μας κατά του άξονα Ρωσίας – Ιράν


Ισραηλινός αξιωματούχος: Η Ελλάδα των Σύριζα - Ανέλ είναι πιόνι μας κατά του άξονα Ρωσίας - ΙράνΙσραηλινός αξιωματούχος: Η Ελλάδα των Σύριζα – Ανέλ είναι πιόνι μας κατά του άξονα Ρωσίας – Ιράν
ΠΗΓΗ

Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η δήλωση ανώτατου κυβερνητικού αξιωματούχου σε θέματα άμυνας του Ισραήλ, στην εφημερίδα Jerusalem Post, με αφορμή τον κατάπλου στο λιμάνι της Χάιφας του πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού «Προμηθεύς».
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα λεγόμενα του Ισραηλινού αξιωματούχου, που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του:

«Οι Έλληνες είναι ένας σημαντικός και φυσικός στρατηγικός εταίρος. Κάποιος έπρεπε να γεμίσει το κενό όταν σταματήσαμε να κάνουμε ασκήσεις με τους Τούρκους. Ενώ το Ισραήλ και η Ελλάδα μοιράζονται οικονομικά συμφέροντα, όπως το φιλόδοξο σχέδιο για την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Κύπρο προς την Κρήτη στην ηπειρωτική Ελλάδα, την ίδια ώρα οι δύο χώρες ελπίζουν να περιορίσουν την επέκταση του άξονα Ρωσίας-Ιράν-Χεζμπολάχ».

Κι εδώ τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής: με ποιο δικαίωμα οι Τσιπροκαμμένοι έχουν βάλει την Ελλάδα σε παιχνίδια παντελώς άσχετα προς τα εθνικά της συμφέροντα; Και ποιες είναι οι δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει για τον περιορισμό της επέκτασης του «άξονα» Ρωσσίας-Ιράν-Χεζμπολάχ; Μήπως αυτές οι δεσμεύσεις περιλαμβάνουν και συμμετοχή σ’ έναν ενδεχόμενο πόλεμο Ισραήλ-Ιράν ή ΗΠΑ-Ιράν, μέσω των «αναβαθμισμένων» βάσεων της Σούδας;

(ΥΓ): Θυμίζουμε επίσης, γιατί έχει τη σημασία του, πως η Ελλάδα είναι η ΜΟΝΗ χώρα της Ε.Ε. που συμμετέχει στις πρόσφατες αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν! Προφανώς, στα πλαίσια που περιέγραψε ο Ισραηλινός αξιωματούχος!