Νέα ψηφοφορία για το Brexit ζητά ο Πακιστανός δήμαρχος του Λονδίνου


Νέα ψηφοφορία για το Brexit ζητά ο Πακιστανός δήμαρχος του ΛονδίνουΝέα ψηφοφορία για το Brexit ζητά ο Πακιστανός δήμαρχος του Λονδίνου
ΠΗΓΗ

Ο δήμαρχος του Λονδίνου τονίζει ότι η αποτυχία της κυβέρνησης να καταλήξει σε μια συμφωνία με την ΕΕ τον οδήγησε στην απόφαση να ζητήσει και ο ίδιος μια νέα ψηφοφορία.
Τη θέση ότι θα πρέπει να δοθεί στους Βρετανούς η ευκαιρία να ξαναψηφίσουν για το ζήτημα της αποχώρησης της χώρας τους από την ΕΕ, εξέφρασε ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν.

Ο Καν, σε άρθρο του στην εφημερίδα Observer τονίζει ότι «ύστερα από πολλή σκέψη αποφάσισα ότι ο κόσμος θα πρέπει να έχει τον τελικό λόγο. Αυτό σημαίνει μια ψηφοφορία στην οποία θα υπάρχει από τη μία πλευρά μια οποιαδήποτε συμφωνία με την ΕΕ, ή μια μη-συμφωνία, και από την άλλη η επιλογή της παραμονής στην ΕΕ».

Ο Καν τονίζει ότι ο λόγος για τον οποίο ζητά μια νέα ψηφοφορία δεν είναι άλλος από την απόλυτη αποτυχία της κυβέρνησης να καταλήξει σε συμφωνία με την ΕΕ.

«Η κακή πραγματικότητα είναι ότι η Τερέζα Μέι έχει αποτύχει να διαπραγματευθεί μια θέση για το Brexit με το ίδιο της το κόμμα, πόσω δε μάλλον να καταλήξει σε συμφωνία με την ΕΕ».