Από τον πατέρα Μητσοτάκη στον υιό: “Το όνομα της Μακεδονίας θα ξεχαστεί γρήγορα”!


Από τον πατέρα Μητσοτάκη στον υιό: “Το όνομα της Μακεδονίας θα ξεχαστεί γρήγορα”!3Από τον πατέρα Μητσοτάκη στον υιό: “Το όνομα της Μακεδονίας θα ξεχαστεί γρήγορα”!
ΠΗΓΗ

Αναρωτιόμασταν σε προηγούμενη ανάρτηση, αν… ξέχασε ο Κούλης Νουδούλης, στην χθεσινή ομιλία του, να αναφερθεί στο μείζον θέμα του ονόματος της Μακεδονίας μας, γιατί κατηγορώντας τους Τσιπροκαμμένους για την Συμφωνία των Πρεσπών είπε πως είναι «μια συμφωνία-ντροπή που εκχωρεί για πρώτη φορά τη “Μακεδονική ταυτότητα” και τη “Μακεδονική γλώσσα” στους γείτονές μας».

Τα πράγματα ξεκαθάρισαν στην σημερινή συνέντευξη τύπου, όπου στην σχετική ερώτηση για το όνομα της Μακεδονίας μας έδωσε την εξής απάντηση:

«Δεν υπάρχει κανείς Έλληνας που να ήθελε το όνομα Μακεδονία στην ονομασία. Θέλω να είμαι ρεαλιστής όμως. Παρόλο που δε μου αρέσει καθόλου, το βασικό πρόβλημα είναι στην γλώσσα και την εθνότητα. Την επόμενη μέρα, η μεγάλη μάχη θα πρέπει αν δοθεί εκεί. Το όνομα θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα. Από τη στιγμή που έχουμε αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας, είναι θέμα χρόνου αυτή η χώρα να αποκαλείται Μακεδονία. Εκεί είναι το πρόβλημα για τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων».
Από τον πατέρα Μητσοτάκη στον υιό: “Το όνομα της Μακεδονίας θα ξεχαστεί γρήγορα”!

Θυμίζω, ότι το 1993, ο πατήρ Μητσοτάκης είχε αναρωτηθεί: «ποιος θα θυμάται το όνομα της Μακεδονίας σε δέκα χρόνια;». 25 χρόνια αργότερα, ο γιός του επαναλαμβάνει με άλλα λόγια την ρήση του πατρός! Υπάρχει πλέον κανείς που να μην καταλαβαίνει τι παιχνίδι παίζουν με το Ιερό όνομα της Μακεδονίας μας, Τσιπροκαμμένοι και Κούληδες;