Ο Αρχιδολοφόνος Πομπέο αποκλείει να σταματήσει η αμερικανική στήριξη στον σαουδαραβικό πόλεμο της Υεμένης


Ο Αρχιδολοφόνος Πομπέο αποκλείει να σταματήσει η αμερικανική στήριξη στον σαουδαραβικό πόλεμο της ΥεμένηςΟ Αρχιδολοφόνος Πομπέο αποκλείει να σταματήσει η αμερικανική στήριξη στον σαουδαραβικό πόλεμο της Υεμένης
Οι προστάτες του Τσίπρα και του Καμμένου …μας διαβεβαιώνουν ότι η γενοκτονία στην Υεμένη θα συνεχίσει απρόσκοπτα μέχρι να μην μείνει ζωντανό μωρό στην περιοχή.

Ο Πομπέο αποκλείει να σταματήσει η αμερικανική στήριξη στον σαουδαραβικό πόλεμο της Υεμένης
ΠΗΓΗ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, διακήρυξε πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν στρατιωτικά τη Σαουδική Αραβία στον πόλεμο της Υεμένης παρά τις αντιρρήσεις που έχουν εκφράσει πολλά μέλη του Κογκρέσου – κι από τα δύο αμερικανικά κόμματα.

Ο Πομπέο προειδοποίησε πως η διακοπή της στήριξης «θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις πωλήσεις όπλων αξίας δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων, προς τη σύμμαχο των ΗΠΑ χώρα».

Ο Πομπέο με τον τρόπο αυτό θέλησε να σταματήσει και τις αντιρρήσεις που είχαν αρχίσει να εκφράζουν παράγοντες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, λόγω του ολοένα αυξανόμενου αριθμού των αμάχων που σκοτώνονται από τους σαουδαραβικούς βομβαρδισμούς και ιδιαίτερα παιδιών.

Όπως επισήμανε ο Πομπέο, «διακινδυνεύει η προετοιμαζόμενη αποστολή και άλλων περίπου 120.000 τηλεκατευθυνόμενων πυραύλων ακριβείας, στην Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα αραβικά Εμιράτα. Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Heather Nauert, πάντως, δήλωσε πως «αρνείται να σχολιάσει πληροφορίες που διέρρευσαν».