Ομολογία Ντάισελμπλουμ: Αν οι Τσίπρας και Καμμένος δεν υπέγραφαν Μνημόνιο θα καταστρεφόταν η Ευρωζώνη


Ομολογία Ντάισελμπλουμ: Αν οι Τσίπρας και Καμμένος δεν υπέγραφαν Μνημόνιο θα καταστρεφόταν η ΕυρωζώνηΟμολογία Ντάισελμπλουμ: Αν οι Τσίπρας και Καμμένος δεν υπέγραφαν Μνημόνιο θα καταστρεφόταν η Ευρωζώνη
ΠΗΓΗ
Γράφει ο Αντίοχος

Το είχαμε επισημάνει από την αρχή της οικονομικής κρίσης, ότι οι κυβερνήσεις της χώρας είχαν στην φαρέτρα τους ένα «όπλο μαζικής καταστροφής» της ευρωζώνης, για να «εκβιάσουν» την μη προσφυγή στους τοκογλυφικούς οργανισμούς (ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Τράπεζα, κ.λπ.) και να περάσει η κρίση χωρίς τα Μνημόνια και την δυστυχία που έσπειραν: την –πραγματική!- απειλή αποχώρησης από το ευρώ, που θα κατέστρεφε την ευρωζώνη!

Κάτι τέτοιο υπονοούσαν και οι προδότες Τσίπρας και Καμμένος, πριν ανέλθουν στην εξουσία, το 2015, όταν έλεγαν πως θα «σκίσουν» το Μνημόνιο μ’ έναν νόμο κι ένα άρθρο και πως θα βαράνε τα νταούλια και οι αγορές θα χορεύουν!

Αλλά, το παιχνίδι ήταν στημένο κι από πριν ξεπουλημένο και οι δύο προδότες, μετά από ένα 6μηνο δήθεν αντίστασης, με «υπερήφανη διαπραγμάτευση» και «ανάσες αξιοπρέπειας», ανακάλυψαν ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος» (όπως έλεγαν και οι προκάτοχοί τους, Παπανδρέου και Σαμαροβενιζέλοι) και αλυσόδεσαν την Ελλάδα σ’ ένα νέο Μνημόνιο, τις καταστρεπτικές συνέπειες του οποίου θα πληρώνουν οι Έλληνες για πολλές δεκαετίες!

Σήμερα, λοιπόν, ξεμπροστιάζει τους μνημονιακούς προδότες –παλιούς και νεότερους- ο διαβόητος Γερούν Ντάϊσελμπλουμ, τέως πρόεδρος του Eurogroup, μιλώντας “Der Spiegel” και επιβεβαιώνοντας ότι αν υπήρχαν πραγματικοί πατριώτες στην κυβέρνηση της χώρας και «εκβίαζαν» τους διεθνείς τοκογλύφους με αποχώρηση από το ευρώ, αυτοί θα υποχωρούσαν προκειμένου να μην καταστραφεί η ευρωζώνη!

Ιδού τα αποκαλυπτήρια των προδοτών:

«Μπορεί κανείς να επιχειρηματολογήσει ότι η ευρωζώνη θα βυθιζόταν σε ένα χάος πέρα από κάθε φαντασία, αν είχαμε επιτρέψει να φύγει μια χώρα ή περισσότερες. Από τις συζητήσεις μου με διεθνείς επενδυτές είχα αντιληφθεί ότι για αυτούς, το ζήτημα της διάσωσης της οικονομίας της Ελλάδας δεν ήταν τίποτα λιγότερο από το μέλλον του κοινού νομίσματος, με την έννοια: “Αν δεν μπορείτε να διευθετήσετε τα προβλήματα με μια τόσο μικρή χώρα όπως η Ελλάδα, πώς θέλετε τότε να διατηρήσετε την νομισματική σας ένωση;”, όπως τόνιζαν οι επενδυτές.
Αν είχαμε αφήσει την Ελλάδα να φύγει, θα ρωτούσαν όλοι, ποιος είναι ο επόμενος. Ίσως η Πορτογαλία, ίσως η Ολλανδία. Ολόκληρη η Ευρωζώνη θα ήταν πιο εύθραυστη».

Τα συμπεράσματα δικά σας…