Ζάεφ: «Θα μιλούμε και θα χορεύουμε ‘μακεδονικά’ μέσα στην Θεσσαλονίκη»


Ζάεφ: «Θα μιλούμε και θα χορεύουμε 'μακεδονικά' μέσα στην Θεσσαλονίκη»Ζάεφ: «Θα μιλούμε και θα χορεύουμε ‘μακεδονικά’ μέσα στην Θεσσαλονίκη»
ΠΗΓΗ

Ας είμαστε ειλικρινείς, τι κάναμε γι αυτούς; Μέσω της φιλίας και λύνοντας αυτό το πικρό πρόβλημα, που είχαμε για 27 χρόνια, αυτό ήταν ένα βάρος στους ώμους μας. Τώρα έχουμε καλύτερες ευκαιρίες, τώρα έχουμε την ευκαιρία για τα παιδιά στην Ελλάδα να μάθουν την ‘μακεδονική’ γλώσσα, που μέχρι τώρα ήταν απαγορευμένη, ήταν ταμπού», εμφανίζεται να λέει ο σκοπιανός πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας πως «η ελληνική γλώσσα ήδη διδάσκεται στην ‘Μακεδονία’.

Τώρα έχουμε την ευκαιρία να τους βοηθήσουμε πραγματικά αφαιρώντας τα σύνορα».

Υπενθυμίζεται πως η σκοπιανή κυβέρνηση επιχείρησε την Τρίτη να τα «μαζέψει», ισχυριζόμενη πως είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών και υποστηρίζοντας πως «όλες οι ενέργειες και οι δηλώσεις μας γίνονται με καλή πίστη για να υποστηρίξουμε τη συμφωνία…οι πολιτικές γλώσσας και στις δύο χώρες δεν καθορίζονται από τη συμφωνία Πρεσπών. Κατανοούμε και σεβόμαστε ότι το ζήτημα που αφορά στις γλώσσες που διδάσκονται στην Ελλάδα είναι ένα ζήτημα εσωτερικών υποθέσεων και εσωτερικής πολιτικής».

Όπως είχαν ισχυριστεί κύκλοι της σκοπιανής κυβέρνησης, τα σχόλια του Ζάεφ «παρερμηνεύτηκαν»