Οργάνωση αλλαγής καθεστώτων είχε προτείνει μπλακάουτ στη Βενεζουέλα το 2010 ως μέθοδο για ”ευρεία αναταραχή”


Οργάνωση αλλαγής καθεστώτων είχε προτείνει μπλακάουτ στη Βενεζουέλα το 2010 ως μέθοδο για ”ευρεία αναταραχή”Οργάνωση αλλαγής καθεστώτων είχε προτείνει μπλακάουτ στη Βενεζουέλα το 2010 ως μέθοδο για ”ευρεία αναταραχή”

Η Otpor που σήμερα λέγεται CANVAS είχε προτείνει το ενεργειακό black out ως δράση για την ανατροπή του Μαδούρο από το 2010 .
Και μετά βγαίνουν στα σιωνιστικά ΜΜΕ και ‘κλαίνε” για τις ψυχές που χάθηκαν στα νοσοκομεία από τη διακοπή ηλεκτροδότησης.
Στη Βενεζουέλα οι τοκογλύφοι δοκιμάζουν ολόκληρο το “επαναστατικό” ρεπερτόριο …πριν ξεκινήσουν τον βομβαρδισμό του Κοινοβουλίου.

ΠΗΓΗ

Ένα υπόμνημα του Σεπτέμβρη του 2010 από έναν οργανισμό που χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ και βοήθησε να εκπαιδεύσει τον αρχηγό της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαιδό και τους συμμάχους του, προσδιορίζει την πιθανή κατάρρευση του ηλεκτρικού τομέα της χώρας ως συμβάν που είναι «σημείο καμπής» και «πιθανώς θα έχει τον αντίκτυπο της υποκίνησης δημόσιας αναταραχής με τρόπο που καμία ομάδα αντιπολίτευσης δεν θα μπορούσε ποτέ να ελπίζει να δημιουργήσει.”

Αν και το υπόμνημα αναφέρεται στην κυβέρνηση του Ούγκο Τσάβες, έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα καθώς ο Γκουαιδό κινείται για να εκμεταλλευτεί τα μπλακάουτ που προκλήθηκαν στη Βενεζουέλα από μια μεγάλη αποτυχία στο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο Σιμόν Μπολιβάρ στο φράγμα Γκούρι – μια κρίση που η κυβέρνηση της Βενεζουέλας κατηγορεί σε δολιοφθορά των ΗΠΑ.

Το υπόμνημα είχε γραφτεί από τον Srdja Popovic του ”Center for Applied Non-Violent Action and Strategies” (CANVAS), μια οργάνωση ”προώθησης της δημοκρατίας” με έδρα το Βελιγράδι, η οποία χρηματοδοτήθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση και έχει εκπαιδεύσει χιλιάδες νέους ακτιβιστές ευθυγραμμισμένους με τις ΗΠΑ σε χώρες όπου η Δύση επιδιώκει αλλαγή καθεστώτος.

Στο υπόμνημα του 2010, ο Popovic του CANVAS δήλωνε ότι ”το κλειδί για την τρέχουσα αδυναμία του Τσάβες είναι η πτώση στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας”. Ο Popovic αναγνώρισε συγκεκριμένα το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο Σιμόν Μπολιβάρ ως σημείο τριβής, υπογραμμίζοντας ότι «τα ύδατα στο φράγμα Γκούρι πέφτουν, και ο Τσάβες δεν μπόρεσε να μειώσει επαρκώς την κατανάλωση για να αντισταθμίσει την επιδείνωση της βιομηχανίας.”

Υποθέτοντας την ”σοβαρή πιθανότητα ότι περίπου το 70% του ηλεκτρικού δικτύου της χώρας θα μπορούσε να πέσει ως τον Απρίλιο του 2010”, ο αρχηγός του CANVAS δήλωνε ότι ”μια ομάδα αντιπολίτευσης θα εξυπηρετούσε καλύτερα να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να την περιστρέψει εναντίον του Τσάβες και προς τις ανάγκες τους.”

Οργάνωση αλλαγής καθεστώτων είχε προτείνει μπλακάουτ στη Βενεζουέλα το 2010 ως μέθοδο για ”ευρεία αναταραχή”4

Ερχόμαστε στο Μάρτιο του 2019 και το σενάριο αυτό παίζει σχεδόν ακριβώς έτσι καθώς στις 7 Μαρτίου στο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο του Σιμόν Μπολιβάρ έγινε μια μεγάλη και ανεξήγητη κατάρρευση.

Στο μεταξύ σε ένα tweet στις 8 Μαρτίου, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, έγραψε: ”Χωρίς φαγητό. Χωρίς φάρμακα. Τώρα, χωρίς ρεύμα. Επόμενο, χωρίς Μαδούρο”.

Το μεσημέρι της 7ης Μαρτίου, κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης σχετικά με τη Βενεζουέλα στην υποεπιτροπή της Γερουσίας για τις Εξωτερικές Σχέσεις, ο γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο ζήτησε ρητά από τις ΗΠΑ να ανακινήσουν «ευρείες αναταραχές», λέγοντας ότι «πρέπει να συμβεί» προκειμένου να επιτευχθεί αλλαγή καθεστώτος.

“Η Βενεζουέλα πρόκειται να εισέλθει σε μια περίοδο βασάνων που κανένα έθνος στο ημισφαίριο μας δεν έχει αντιμετωπίσει στη σύγχρονη ιστορία”, δήλωσε ο Ρούμπιο.

Δύο μέρες αργότερα, ο Γκουαιδό βρισκόταν στο επίκεντρο διαδήλωσης της αντιπολίτευσης με τους υποστηρικτές του να φωνάζουν: “Παρέμβαση! Παρέμβαση!”

Η οργάνωση CANVAS είναι μια μετάλλαξη του Otpor, ενός σερβικού γκρουπ διαμαρτυρίας που ίδρυσε ο Srdja Popovic το 1998 στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου. Το Otpor, που σημαίνει “αντίσταση” στη Σερβία, ήταν η ομάδα μαθητών που συνεργάστηκε με τις αμερικανικές οργανώσεις ”μαλακής δύναμης” για να κινητοποιήσει τις διαμαρτυρίες που τελικά κατέστρεψαν τον Σέρβο Πρόεδρο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Το CANVAS χρηματοδοτήθηκε σε μεγάλο βαθμό από το Εθνικό Ταμείο για τη Δημοκρατία (National Endowment for Democracy), μια βιτρίνα της CIA που λειτουργεί ως κύριος βραχίονας της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την προώθηση αλλαγής καθεστώτων. Σύμφωνα με εσωτερικά emails που διέρρευσαν από το Stratfor, μια επιχείρηση πληροφοριών γνωστή ως “σκιώδης CIA“, το CANVAS “μπορεί επίσης να έχει λάβει χρηματοδότηση και κατάρτιση της CIA κατά τη διάρκεια του αγώνα κατά του Μιλόσεβιτς το 1999/2000”.

Ένα email που διέρρευσε από έναν υπάλληλο του Stratfor σημείωνε ότι μετά την απομάκρυνση του Μιλόσεβιτς, «τα παιδιά που λειτούργησαν το OTPOR μεγάλωσαν, πήραν κοστούμια και σχεδίασαν το CANVAS … ή με άλλα λόγια μια ομάδα ”εξαγωγής επανάστασης” που έσπειρε τους σπόρους για έναν αριθμό πολύχρωμων επαναστάσεων. Εξακολουθούν να συνδέονται από τη χρηματοδότηση των ΗΠΑ και ουσιαστικά γυρνάνε τον κόσμο προσπαθώντας να ανατρέψουν τους δικτάτορες και τις αυταρχικές κυβερνήσεις (εκείνες που οι Η.Π.Α. δεν συμπαθούν).”

Το Stratfor αποκάλυψε στη συνέχεια ότι το CANVAS “έστρεψε την προσοχή του στη Βενεζουέλα” το 2005, μετά την εκπαίδευση των αντιπολιτευτικών κινημάτων που καθοδηγούσαν πράξεις αλλαγής καθεστώτος υπέρ του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη.

Το υπόμνημα του Popovic το 2010 σχετικά με την εκμετάλλευση των διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος αναφέρει ένα σχέδιο στρατηγικής. Είτε το μπλακάουτ είναι αποτέλεσμα εξωτερικής δολιοφθοράς είτε όχι, αντιπροσωπεύει το συμβάν ”σημείο καμπής” για το ο οποίο η CANVAS έχει ετοιμάσει τα στελέχη της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

1) Οι ΗΠΑ χρηματοδοτούσαν 12 χρόνια την αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα
2) Στη Βενεζουέλα έπιασαν δουλειά οι μισθοφόροι «επαναστάτες» του Soros-Rothschild
3) Μαδούρο: Ιμπεριαλιστική επίθεση σε Βενεζουέλα, Βραζιλία, Βολιβία
4) Η Βενεζουέλα στόχος του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού
5) H HRW του Σόρος πίσω από τους ακροδεξιούς στην Βενεζουέλα!
6) Η ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΩΒΙΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
7) Νέα Παγκόσμια Τάξη εναντίον Βενεζουέλας8) Ο Maduro δήλωσε ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να παρέμβουν στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας
9) ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ, Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΥΓΚΟ ΤΣΑΒΕΣ-ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΕΞΑΝΤΑΣ
10) Η Μόσχα στηρίζει την νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της Βενεζούελας!
11) Ούγκο Τσάβεζ. Οι οπαδοί του τον λατρεύουν, η αντιπολίτευση της χώρας του τον μισεί θανάσιμαΟι ΗΠΑ υποστήριξαν
12) «Μου προσέφεραν 25 εκατομμυρια για να σκοτώσω τον Τσάβες».
13) Ο Άσαντ έκανε παραλληλισμούς μεταξύ των γεγονότων στη Συρία και την Βενεζουέλα
14) Περισσότερα από ένα 1.600.000 δολάρια δόθηκαν για αποσταθεροποιητικές ενέργειες στη Βενεζουέλα το 2016
15) Βενεζουέλα: Λίγες αλήθειες και πολλά ψέματα
16) Η Βενεζουέλα θα συνεχίσει να καταγγέλει τόν αποκλεισμό του Παλαιστινιακού λαού
17) Ποιοί κρύβονται πίσω από τα «βίαια» επεισόδια και τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα;
18)Ετοιμάζονται να δικαιολογήσουν στρατιωτικό χτύπημα εναντίον της Βενεζουέλας
19) Μέλος της αντιπολίτευσης παραδέχεται πώς οι εκδηλώσεις βίας στη Βενεζουέλα ανοίγουν τό δρόμο σε ξένη παρέμβαση
20) Ο Nicolas Maduro συνέκρινε τον εαυτόν του με τον Σαντάμ Χουσεΐν
21) Η Σιωνιστική ολιγαρχία της Βενεζουέλας συνωμοτεί με τις ΗΠΑ για ανατροπή της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης
22) Πώς οι καθοδηγούμενες διαμαρτυρίες της Βενεζουέλας μοιάζουν με αυτές της πλατείας Maidan στο Κίεβο!
23) Απίστευτη Νεοταξική προπαγάνδα κατά του Μαδούρο! Διαδηλωτής …δέχτηκε εξ επαφής χτύπημα με δακρυγόνο (!) και πέθανε από διαμπερές τραύμα στα πλευρά.
24) Βενεζουέλα: Μαυραγορίτες κρύβουν τα τρόφημα απο τον λαό,με τις ευλογίες της CIA ώστε να υπάρξει εξέγερση!
25) Βενεζουέλα: ένας ενοχλητικός γείτονας
26) Ο Διευθυντής της CIA παραδέχεται ότι προσπαθούν να ανατρέψουν την κυβέρνηση της Βενεζουέλας
27) Μαδούρο: Οι ενέργειες της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας συνδέονται με την πολιτική των ΗΠΑ
28) Μαδούρο: «Τι διάολο μας νοιάζει τι λέει ο Trump; Δεν θα αφήσουμε τη CIA να κάνει τη χώρα μας Ιράκ!»
29) Το Ρωσικό ΥΠΕΞ προειδοποίησε όσους βοηθούν τη CIA να επέμβει στην Βενεζουέλα!
30) Η Αμερικανική ιμπεριαλιστική αυτοκρατορία έτοιμη για ένα νέο πραξικόπημα κατά της Βενεζουέλας
31 Όλα για το πετρέλαιο: Τα WikiLeaks αποκαλύπτουν τα σχέδια των Αμερικανο-Σιωνιστών για αλλαγή καθεστώτος στη Βενεζουέλα
32) Ο Σόρος προσπαθεί να ανατρέψει τον Μαδούρο και να αποσταθεροποιήσει την Βενεζουέλα!
33) Η αποσταθεροποίηση της Βενεζουέλας έχει αρχίσει από την εποχή που ο Τσαβες ήθελε ανεξάρτητη νοτιοαμερικανικη Τράπεζα
34) Fake news και προπαγάνδα στις εκλογές της Βενεζουέλας
35) Ποιος πραγματικά είναι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα
36) Στήριξη Μαραντόνα στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας: «Είμαστε chavistas μέχρι θανάτου»
37) Γιατί τα αποθέματα θορίου είναι άλλος ένας λόγος για την επίθεση στη Βενεζουέλα
38) Η Μόσχα καταδικάζει τις απειλές Trump εναντίον της Βενεζουέλας
39) Ποιά είναι πραγματικά η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα;40) Πείνα στη Βενεζουέλα; Μία ακόμα προπαγάνδα των νεοταξικών ΜΜΕ !
41)  Η Βενεζουέλα σταματά να χρησιμοποιεί το δολάριο στο εμπόριο πετρελαίου
42) Μαδούρο και Άσαντ διαθέτουν τα καύσιμα τους τσάμπα στους πολίτες, γι αυτό θέλει να τους εξοντώσει η τραπεζική μαφία!
43) Βενεζουέλα: Πως οι Σιωνιστές κατέστρεψαν την τέταρτη πλουσιότερη χώρα
44) Χουάν Γκουαϊδό: Ο πράκτορας των τοκογλύφων που αυτο-ανακηρύχθηκε Πρόεδρος της Βενεζουέλας!
45) Υπουργός Άμυνας Βενεζουέλας: Ακολουθούν την τακτική που εφάρμοσαν στη Λιβύη. Επιχειρούν μισθοφόροι να ενσπείρουν το χάος
46) Η Σιωνιστική ολιγαρχία της Βενεζουέλας συνωμοτεί με τις ΗΠΑ για ανατροπή της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης
47) Οι Αμερικανοσιωνιστές παραδέχονται ότι θέλουν να κατασπαράξουν τον πλούτο της Βενεζουέλας και οι ξεφτίλες δεξιοί τους υποστηρίζουν!
48) Ο Guaido είναι πράκτορας της CIA, εκπαιδεύτηκε από την OTPOR που βοήθησε τους αποκεφαλιστές Ισλαμιστές του Morsi!
49) Οι Rothschild δίνουν γραμμή στους πράκτορες της δημοσιογραφίας να συνεχίσουν να εκθειάζουν τον πράκτορα της OTPOR
50 Έκθεση: οι κυρώσεις προκάλεσαν ζημία στη Βενεζουέλα ύψους 350 δισεκατομμυρίων δολαρίων
51) Η «ανθρωπιστική βοήθεια» ως όχημα του σιωνιστικού ιμπεριαλισμού
52) Η «ανθρωπιστική βοήθεια» ως όχημα του σιωνιστικού ιμπεριαλισμού