Ο πράκτορας Brendon Tarrant τα κατάφερε! Εκατοντάδες πολίτες στη Νέα Ζηλανδία «τρέχουν» να παραδώσουν τα όπλα τους!


Ο πράκτορας Brendon Tarrant τα κατάφερε! Εκατοντάδες πολίτες στη Νέα Ζηλανδία «τρέχουν» να παραδώσουν τα όπλα τους!Ο πράκτορας Brendon Tarrant τα κατάφερε! Εκατοντάδες πολίτες στη Νέα Ζηλανδία «τρέχουν» να παραδώσουν τα όπλα τους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας ομολογεί πως ζήτησε και πήρε ευλογίες από Μασόνους – Ήταν θαυμαστής του Σιωνιστή Μπρέιβικ!

ΠΗΓΗ

Εκατοντάδες Νεοζηλανδοί έχουν αρχίσει τις διαδικασίες για να παραδώσουν τα όπλα τους μετά την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει την πώληση τουφεκίων εφόδου και ημι-αυτόματων όπλων έπειτα από το μακελειό σε δύο τεμένη του Κράισττσερτς, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Η πρωθυπουργός της χώρας Τζασίντα Άρντερν ανακοίνωσε χθες Πέμπτη την απαγόρευση στις πωλήσεις τουφεκιών εφόδου και ημι-αυτόματων όπλων.

Αμέσως μετά τη σφαγή στο Κράισττσερτς, όπου ο Αυστραλός εξτρεμιστής Μπρέντον Τάραντ σκότωσε 50 μουσουλμάνους, η Άρντερν ανακοίνωσε ότι θα αυστηροποιηθεί η νομοθεσία, η οποία επέτρεψε στον δράστη να αγοράσει απολύτως νόμιμα το οπλοστάσιό του, στο οποίο περιλαμβάνονταν και ημι-αυτόματα όπλα.

Ο πράκτορας Brendon Tarrant τα κατάφερε! Εκατοντάδες πολίτες στη Νέα Ζηλανδία «τρέχουν» να παραδώσουν τα όπλα τους!000

O Πρόεδρος του μεγαλύτερου Τζαμιού της Νέας Ζηλανδίας έριξε την ευθύνη στη Μοσάντ για το μακελειό στο Christchurch . Και φυσικά τα ΜΜΕ έσπευσαν να τον απαξιώσουν…

«Κάθε τύπος ημι-αυτόματου όπλου που χρησιμοποιήθηκε στην τρομοκρατική επίθεση της Παρασκευής θα απαγορευθεί στη χώρα», υπογράμμισε η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός.

Η απαγόρευση της πώλησης των όπλων αυτών τέθηκε σε ισχύ χθες Πέμπτη στις 15:00 (τοπική ώρα, 04:00 ώρα Ελλάδας), ενώ ανακοινώθηκε το χρονοδιάγραμμα για την παράδοση αυτού του είδους των όπλων.

Η Άρντερν ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα επαναγοράς, το κόστος του οποίου εκτιμάται στα 100 με 200 εκατομμύρια δολάρια Νέας Ζηλανδίας (έως 120 εκ. ευρώ). Θα υπάρχει μία περίοδος χάριτος, όμως όποιος δεν έχει παραδώσει το όπλο του στο εν λόγω χρονικό διάστημα θα κινδυνεύει με πρόστιμο έως και 4.000 δολάρια Νέας Ζηλανδίας (2.430 ευρώ) και τρία χρόνια φυλάκιση.

Τις πρώτες 20 ώρες μετά την ανακοίνωση της εφαρμογής του μέτρου σχεδόν 500 άνθρωποι κάλεσαν την ειδική τηλεφωνική γραμμή που δημιουργήθηκε από την αστυνομία μέσω της οποίας οι πολίτες να μπορούν να ξεκινούν τις διαδικασίες για την παράδοση των όπλων τους, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια επικεφαλής της αστυνομίας Τούσα Πένι.

Ο πράκτορας Brendon Tarrant τα κατάφερε! Εκατοντάδες πολίτες στη Νέα Ζηλανδία «τρέχουν» να παραδώσουν τα όπλα τους!06Ωστόσο, παρότι η αυστηροποίηση της νομοθεσίας για την οπλοκατοχή είναι αποδεκτή από όλους τους πολιτικούς, ακόμη και της αντιπολίτευσης, κάποιοι αντίπαλοί της θέλησαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο μέτρο κάνοντας ψευδείς δηλώσεις παράδοσης των όπλων τους.

«Αυτά τα πρόσωπα πιθανόν να μην έχουν τίποτα να κάνουν, όμως αυτό δεν ισχύει για την αστυνομία», τόνισε η Πένι. «Στις τρέχουσες συνθήκες είναι απαράδεκτο».

Η αστυνομία εκτιμά σε 1,2 εκατομμύριο τον αριθμό των όπλων που κυκλοφορούν στη Νέα Ζηλανδία, μια χώρα με 4,5 εκατομμύρια κατοίκους.

Σύμφωνα με το CNNGreece, αν και πολλοί χαιρέτισαν την απόφαση της Άρντερν, κυριαρχεί αβεβαιότητα για την αντίδραση των αγροτικών κοινοτήτων, όπου ζουν οι περισσότεροι από τους 250.000 κατόχους όπλων στη χώρα. Οι περισσότεροι αγρότες στη Νέα Ζηλανδία έχουν όπλα τα οποία χρησιμοποιούν για να σκοτώνουν οπόσουμ ή λαγούς και να κάνουν ευθανασία στα ζώα τους που είναι τραυματισμένα.

Το κυνήγι για διασκέδαση αγριογούρουνων, ελαφιών και κατσικιών είναι δημοφιλές ως σπορ και για κατανάλωση, ενώ υπάρχουν πολλές ενώσεις κατόχων όπλων και σκοπευτήρια.

Στη Νέα Ζηλανδία υπάρχουν πολλά όπλα. Με πληθυσμό λίγο πάνω από πέντε εκατομμύρια στη χώρα υπάρχουν 1,5 εκατομμύρια πυροβόλα όπλα. Το 2017 η Νέα Ζηλανδία κατείχε την 17η θέση παγκοσμίως στον κατάλογο με τις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά οπλοκατοχής μεταξύ των κατοίκων, με 26,3 όπλα ανά 100 κατοίκους, σύμφωνα με την έρευνα Small Arms Survey.

Η Άρντερν εξήγησε ότι η νέα νομοθεσία θα περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις που θα αφορούν και την καταγραφή των όπλων.

Ο Τζον Χαρτ, ένας αγρότης και πρώην υποψήφιος του Πράσινου Κόμματος, παρέδωσε το ημι-αυτόματο όπλο του στην αστυνομία μετά το μακελειό στο Κράισττσερτς, ένα από τα 37 όπλα που παραδόθηκαν στις αρχές ενόψει της νέας νομοθεσίας.