Πρωθυπουργός Κοσόβου: Είμαι αμερικανός στρατιώτης και ακολουθώ εντολές


Πρωθυπουργός Κοσόβου: Είμαι αμερικανός στρατιώτης και ακολουθώ εντολές33Πρωθυπουργός Κοσόβου: Είμαι αμερικανός στρατιώτης και ακολουθώ εντολές
ΠΗΓΗ

Ραμούς Χαραντινάι, επικεφαλής της κυβέρνησης του Κοσόβου που βρίσκεται επί του παρόντος στις ΗΠΑ, έχει παραδεχτεί δημοσίως σε τοπικά Μέσα ότι είναι αμερικανός στρατιώτης και εκτελεί αμερικανικές εντολές, γράφει σερβική εφημερίδα την Κυριακή.

«Οι θέσεις μας είναι παρόμοιες. Και αυτοί που βρίσκονται στο σημείο το γνωρίζουν. Είμαι στρατιώτης των ΗΠΑ στην περιοχή» δήλωσε.
Επιπλέον, εμφανίστηκε βέβαιος ότι η συμμόρφωση με τις εντολές των αμερικανών συνεπάγεται ενίσχυση των αμερικανικών συμφερόντων. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα συμφέροντα της Ρωσίας και της Σερβίας πάνε πίσω.

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την εκδίκαση των εγκλημάτων πολέμου στο Κόσοβο
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δασμοί που επιβάλλονται από την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου για τα προϊόντα από τη Σερβία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη είναι ενάντια στα συμφέροντα της Σερβίας και της Ρωσίας στα Βαλκάνια.
Ο Χαραντινάι έχει αναφέρει στην αυτοβιογραφία του με τον τίτλο η ακόλουθη γραπτή «Η εξομολόγηση για τον πόλεμο και την ελευθερία» ότι αγόρασε τα πρώτα όπλα «το 1991 στην Αλβανία, συμπεριλαμβανομένων χειροβομβίδων και πιστολιών. Αρκετή στρατιωτική εκπαίδευση έγινε στην Αλβανία. Ήταν αναμενόμενη η μετεγκατάσταση 50.000 στρατιωτών στο Κοσσυφοπέδιο, εκ των οποίων η πλειοψηφία να προέρχεται από το αλβανικό έδαφος».

«Κάναμε επιθέσεις κατά των σερβικών δυνάμεων συνεχώς. Παντού. Νύχτα-μέρα. Χωρίς να κρυβόμαστε. Κάθε ημέρα σκοτώναμε σέρβους αστυνομικούς» αναφέρεται στο βιβλίο.

Ο ίδιος έχει εκφράσει δημοσίως τον θαυμασμό του για τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας. «Μια από τις πιο ευτυχισμένες και πιο αξέχαστες στιγμές στη ζωή μου συνδέεται με την έναρξη των αεροπορικών επιδρομών του ΝΑΤΟ. Τα πρώτα αεροπλάνα και τα πυραύλους που όλοι παρακολουθήσαμε ήταν αντικείμενο θαυμασμού. Αυτές οι στιγμές είναι αξέχαστες».

Κατά τη διάρκεια του πολέμου του Κοσόβου 1998 και 1999 ο Χαραντινάι ήταν επικεφαλής του «Απελευθερωτικού στρατού του Κοσόβου». Τον Δεκέμβριο του 2004, εξελέγη πρώτος επικεφαλής της κυβέρνησης του Κοσόβου. Μετά από 100 ημέρες στην εξουσία, παραιτήθηκε αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία.