Ομολογία Βρετανού πιλότου: Πρώτοι επιτεθήκαμε στους Γερμανούς ώστε να δημιουργήσουμε πολεμική ψύχωση!


Ομολογία Βρετανού πιλότου: Πρώτοι επιτεθήκαμε στους Γερμανούς ώστε να δημιουργήσουμε πολεμική ψύχωση!Ομολογία Βρετανού πιλότου: Πρώτοι επιτεθήκαμε στους Γερμανούς ώστε να δημιουργήσουμε πολεμική ψύχωση!

Ο Richards προερχόταν από το Λονδίνο και για οκτώ χρόνια ήταν πλοίαρχος στη σχολή του Μάντσεστερ, διδάσκοντας τόσο ιστορία όσο και αγγλικά.

Η πολεμική υπηρεσία τον κάλεσε τότε και εντάχθηκε στην βασιλική πολεμική αεροπορία RAF.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα διατάχθηκε να γίνει καθηγητής στο ιστορικό τμήμα του Υπουργείου Αεροπορίας. Το προσωπικό του τελικά έφτασε στον αριθμό 40 και κατείχε τη θέση του ανώτερου αφηγητή από το 1943 ως το 1947. Άρχισε να γράφει την επίσημη ιστορία της βασιλικής αεροπορίας RAF κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου όταν ήταν ανώτερος αφηγητής.

Ο Richards δημοσίευσε στη ζωή του πάνω από δώδεκα βιβλία, τα μισά στην ιστορία της RAF.

Διαβάζουμε στο βιβλίο του The Royal Air Force, 1939-1945,

The Fight at Odds, p. 122. Dennis Richards, Her Majesty’s Stationery Office.

“Εάν η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία βομβάρδιζε την Γερμανικής περιοχή του Ruhr καταστρέφοντας πετρελαικές εγκαταστάσεις και κατοικημένες περιοχές με βόμβες, η οργή των Γερμανών εναντίον της Βρετανίας θα μπορούσε να αποδειχθεί υπερβολικά ισχυρή για να αντισταθούν οι γερμανοί στρατηγοί σε αυτή. Πράγματι, ο ίδιος ο Χίτλερ θα οδηγούσε πιθανώς την οργή αυτή.

Ομολογία Βρετανού πιλότου: Πρώτοι επιτεθήκαμε στους Γερμανούς ώστε να δημιουργήσουμε πολεμική ψύχωση!3Η επίθεση κατά της περιοχής του Ruhr ήταν επομένως μια ανεπίσημη πρόσκληση προς την Γερμανική πολεμική αεροπορία Luftwaffe να βομβαρδίζει το Λονδίνο.

Ο πρωταρχικός σκοπός των Βρετανικών επιδρομών ήταν να αναγκαστούν οι Γερμανοί να απαντήσουν με αντίποινα και να αντεπιτεθούν με επιδρομές παρόμοιου χαρακτήρα στη Βρετανία.

Τέτοιες επιδρομές θα προκαλούσαν έντονη αγανάκτηση στη Βρετανία εναντίον της Γερμανίας και θα δημιουργούσαν έτσι μια ψύχωση του πολέμου χωρίς την οποία θα ήταν αδύνατο να συνεχίσουμε έναν σύγχρονο πόλεμο ».

Αυτό ακούγεται όπως αυτό που κάνουν τώρα με τη Μέση Ανατολή και τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

Δημιουργείς μια πολεμική ψύχωση κάνοντας τον κόσμο να πιστέψει πως είσαι το θύμα αλλά στη πραγματικά είσαι αυτός που υποκινεί αυτές τις πράξεις.