Αλήθειες εμφυτευμένες σε παιχνίδια


Αλήθειες εμφυτευμένες σε παιχνίδια

Αλήθειες εμφυτευμένες σε παιχνίδια
Αλήθειες εμφυτευμένες σε παιχνίδια
Πηγή: http://www.awakengr.com/2013/05/a-watch-dogs.html#ixzz2sk8phZVt

Αφύπνιση συνείδησης: Μετά από εκτενή μελέτη θα σας παρουσιάσουμε ορισμένα από τα μηνύματα της ελίτ που τα κρύβουν σε κοινή θέα, μέσα στα video games, χωρίς να μασάνε τα λόγια τους… Αυτό που ακολουθεί είναι η εισαγωγή του Watch Dogs. Ακολουθούν και άλλα…

Μετάφραση: Άγνωστος R , Επιμέλεια Αφύπνιση συνείδησης
Δημοσιευμένο στις 18 Μαίου 2013.

Το καλοκαίρι του 2003, τα φώτα έσβησαν για 15 εκατομμύρια αμερικανούς, στην νοτιοανατολική Αμερική. Πανικός ξέσπασε παντού στην Νέα Υόρκη και τραυματίστηκαν εκατοντάδες άνθρωποι και πέθαναν έντεκα μέσα στο σκοτάδι.

Τι ήταν αυτό που έφταιγε; Ένα ευάλωτο σημείο στο δωμάτιο ελέγχου μεταφοράς δεδομένων.

Ο Ραμαν Κενι, ένας δυσαρεστημένος υπάλληλος, είχε ελευθερώσει έναν ιό και έφυγε.
Τέσσερις ώρες μετά το σύστημα υπερφορτώθηκε και το δίκτυο έπεσε.

Τα τελευταία δέκα χρόνια τα μοντέρνα συστήματα έχουν προηχθεί γεωμετρικά. Και ο ενδέκατος χρόνος σήμανε το ξεκίνημα της εγκατάστασης του πρώτου αμερικανικού κεντρικού λειτουργικού συστήματος. Το CTOS είναι ένα λειτουργικό σύστημα, το οποίο διαχειρίζεται ολόκληρη την πόλη, δίνοντας την δυνατότητα κεντρικού έλεγχου… του μετρό, των φαναριών, των καμερών παρακολούθησης , και του ηλεκτρολογικού δικτύου.

Ένας υπολογιστής ελέγχει τώρα μια μεγαλούπολη. Αλλά ποιος ελέγχει τον υπολογιστή;;;

Η απάντηση είναι οι ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες έχουν να κερδίσουν τα πάντα από ένα σύστημα CTOS. Το κλειδί είναι η εμπορευματοποίηση συλλογής προσωπικών δεδομένων. Δεν είσαι πλέον ένας άνθρωπος, είσαι ένας σωρός δεδομένων που βρίσκεται μέσα σε ένα παγκόσμιο δίκτυο.

Τον προηγούμενο χρόνο ο μέσος αμερικανός άφησε ηλεκτρονικά αποτυπώματα πάνω από 2.3GB. Τι σημαίνει αυτό; Φυσικά και υπάρχουν πιστωτικές κάρτες, ιατρικοί φάκελοι και αναγνωστικές συνήθειες, αλλά ένα CTOS περιέχει πολύ παραπάνω.

Τεράστιοι αναρροφητήρες δεδομένων βρίσκουν και κατηγοριοποιούν κάθε στιγμή της ηλεκτρονικής σας ζωής, αποκαλύπτοντας τον τρόπο που σκέπτεστε και σε τι πιστεύετε. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίων σας, όχι μόνο για να σας πουλήσουν προϊόντα, αλλά για να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπετε τον κόσμο!

Το CTOS ενώνει απευθείας τις προσωπικές σας πληροφορίες με τα φυσικά συστήματα που χρησιμοποιείτε καθημερινά, βασικά παρέχοντας μια απευθείας γραμμή στο laptop του υπνοδωματίου σας.

Γιατί όλες οι πληροφορίες είναι αλληλοσυνδεδεμένες… από τα νιγηριανά e mail απάτης, την σκληρή πορνογραφία, τις ηλεκτρονικές αγορές, μέχρι και τις υπηρεσίες άμεσου κινδύνου… είναι όλα μέρος του ίδιου δικτύου.

Πριν δέκα χρόνια ένας άνθρωπος έκλεισε ολόκληρο το νοτιοανατολικό ηλεκτρικό σύστημα, από ένα κεντρικό δωμάτιο ελέγχου. Σήμερα όλα μπορούν να χακαριστούν. Κανείς δεν ξέρει πιο μέρος του συστήματος θα εκμεταλλευτούν, αλλά όλοι συμφωνούν ότι η επόμενη επίθεση θα κάνει πολλά παραπάνω από το να κλείσει απλά τα φώτα.