Η “μπλε φάλαινα” και το αδιέξοδο της σημερινής νεολαίας


Η “μπλε φάλαινα” και το αδιέξοδο της σημερινής νεολαίαςΗ “μπλε φάλαινα” και το αδιέξοδο της σημερινής νεολαίας

ΠΗΓΗ
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, καταγράφηκε κρούσμα τραυματισμού ανήλικου παιδιού ως συνέπεια του διαδικτυακού παιχνιδιού «Μπλε Φάλαινα» που οδηγεί σε αυτοτραυματισμούς και, σε πολλές περιπτώσεις, ακόμη και σε αυτοχειρία.
Η συγκεκριμένη σειρά δοκιμασιών-πρόκληση φέρεται να λαμβάνει χώρα μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, όπου, κυρίως έφηβοι καλούνται να συμμετάσχουν σε ένα παιχνίδι διάρκειας 50 ημερών. Στη Ρωσία από όπου ξεκίνησε, έχουν αυτοκτονήσει πάνω από 130 έφηβοι!

Σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού λαμβάνουν οδηγίες από άγνωστο άτομο, που έχει χρηστεί «επικεφαλής», προκειμένου να ολοκληρώσουν με επιτυχία μία σειρά άκρως επικίνδυνων για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητά τους δοκιμασιών, όπως αυτοτραυματισμός, η παρακολούθηση ταινιών τρόμου, η αναρρίχηση σε ψηλά κτίρια και εν τέλει να δώσουν τέλος στην ζωή τους.

Στην εποχή της πλήρους αποχαύνωσης των νέων μέσω του διαδικτύου και των διαφόρων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ένα “παιχνίδι” σαν αυτό μπορεί να λάβει δραματικές διαστάσεις. Σε καμία των περιπτώσεων δεν τασσόμαστε εναντίον της εξέλιξης της τεχνολογίας, αλλά αδιαμφισβήτητα τασσόμαστε εναντίον της υποδούλωσης των νέων από αυτήν. Με την εξέλιξή της και την συνεχώς αυξανόμενη χρήση των νέων «υπηρεσιών» που αυτή προσφέρει, γίνεται ολοένα και ευκολότερη η χειραγώγηση του μαζανθρώπου.

Είχαμε αναφρεθεί και σε παλαιότερο άρθρο για την “μαζοποίηση” της νεολαίας με το νέο τότε παιχνίδι “pokemon go”, το οποίο ήταν η αφορφή για χιλιάδες νέους και νέες να μαζεύονται στις πλατείες για να κυνηγούν pokemon! Η απομονωμένη, αποχαυνωμένη και ανίκανη για την όποια αντίδραση σύγχρονη νεολαία σε όλο τον δυτικό κόσμο, που τα τελευταία χρόνια σαν υπνωτισμένη παρακολουθεί ατάραχη τα όσα συμβαίνουν γύρω της καθημερινά, χειραγωγείται με τον πλέον άμεσο τρόπο.

Γιατί; Γιατί η σήψη έχει επέλθει ακόμη και στις ψυχές των νέων. Εκείνων που με λύσσα θα έπρεπε να μάχονται για τη ζωή τους, για την πατρίδα τους, για ένα καλύτερο μέλλον.
Η εξάλειψη αυτού του παιχνιδιού κρίνεται απαραίτητη, όμως επουδενί δεν είναι αρκετή. Μια νεολαία με Πίστη σε Αξίες και Ιδανικά, μία νεολαία υγιής, ποτέ δεν θα υπέκυπτε σε τέτοιου είδους χειραγώγηση. Και μία τέτοια νεολαία, δεν μπορεί παρά να είναι η Εθνικιστική.