ΓΑΛΛΙΑ: Βάλτε φούστες μην σας πουν σεξιστές.


ΓΑΛΛΙΑ: Βάλτε φούστες μην σας πουν σεξιστές.

ΓΑΛΛΙΑ: Βάλτε φούστες μην σας πουν σεξιστές.ΓΑΛΛΙΑ: Βάλτε φούστες μην σας πουν σεξιστές.
Με…φούστες πήγαν στο σχολείο μαθητές λυκείων της πόλης Ναντ στην Γαλλία, στα πλαίσια καμπάνιας «κατά του σεξισμού».Μαθητές, μαθήτριες και καθηγητές 27 λυκείων της ακαδημίας της Ναντ, κλήθηκαν να εμφανιστούν στο σχολείο φορώντας φούστα ή ένα σήμα με το σλόγκαν «όχι στον σεξισμό» και να συμμετέχουν σε συζητήσεις για τις σεξουαλικές διακρίσεις στην καθημερινή ζωή. .

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν πολλά αγόρια που δεν δίστασαν να πάνε στο σχολείο τους, φορώντας φούστες ποικίλων χρωμάτων και σχεδίων.
ΓΑΛΛΙΑ: Βάλτε φούστες μην σας πουν σεξιστές.
ΓΑΛΛΙΑ: Βάλτε φούστες μην σας πουν σεξιστές.

ΓΑΛΛΙΑ: Το Υπουργείο Παιδείας κάλεσε μαθητές Λυκείου να πάνε στο σχολείο με φούστες
ΓΑΛΛΙΑ: Βάλτε φούστες μην σας πουν σεξιστές.
Μαθητές Λυκείου στην Γαλλία πήγαν σχολείο με φούστες. Συνέβη την Παρασκευή (16/5) σε 27 λύκεια της Ναντ και δεν ήταν λόγω καρναβαλιού. Ήταν μια ενέργεια που τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου «Παιδείας» της Γαλλίας.
ΓΑΛΛΙΑ: Βάλτε φούστες μην σας πουν σεξιστές.
Στόχος της καμπάνιας του Υπουργείου που είχε τίτλο «Σήκωσε την Φούστα», ήταν λέει, «να εμπεδωθεί η ισότητα των δύο φύλων και να αποκρουστούν τα κρούσματα σεξισμού». Στην ουσία, πρόκειται για επίδειξη «δύναμης» του φεμινιστικού / φιλο-ομοφυλοφιλικού αριστερού λόμπι στην εκπαίδευση και έμμονηστην προσπάθεια εκφυλισμού της σεξουαλικότητας και της διάκρισης των φύλων. Άλλωστε οι γονείς στην Γαλλία έχουν αντιδράσει και βρίσκονται σε επαγρύπνηση, για την εικαζόμενη εισαγωγή στα σχολεία της «θεωρίας του φύλου», που διδάσκει τα παιδιά ότι δεν γεννιούνται ως αγόρια ή κορίτσια, αλλά ότι μπορούν να «επιλέξουν» τι φύλο θέλουν να είναι.
ΓΑΛΛΙΑ: Βάλτε φούστες μην σας πουν σεξιστές.
ΓΑΛΛΙΑ: Βάλτε φούστες μην σας πουν σεξιστές.
Το υπουργείο Παιδείας δεν ανησυχεί βέβαια για την ισότητα, αλλά μάλλον για τον ευνουχισμό των αγοριών, την ταπείνωση του αρσενικού και την καταστροφή των εγγενών διαφορών που εμποδίζουν τη μεγάλη σοσιαλιστική μηχανή ισοπέδωσης.
Η Γαλλίδα ακτιβίστρια Frigide Barjot, γνωστή για τη στάση της κατά του «γάμου» και το δικαίωμα υιοθεσίας από ομοφυλόφιλα ζευγάρια, ρώτησε από το twitter τον υπουργό Hamon, αν τα κορίτσια θα πρέπει να φορέσουν γενειάδες…
ΓΑΛΛΙΑ: Βάλτε φούστες μην σας πουν σεξιστές.
«Κάνουμε μια ανοησία στο όνομα της ισότητας»,είπε ο Olivier Vial, πρόεδρος του της «συντηρητικής» φοιτητικής ένωσης UNI. “Η κίνηση αυτή γνωστή ως «Ημέρα της Φούστας», (‘La Journée de la jupe’)* είχε αρχικό στόχο να επιτρέψει στις γυναίκες να εκφράσουν τη θηλυκότητά τους σε περιβάλλοντα όπου ήταν συχνά δύσκολο. Αλλά το μόνο που κατάντησε να κάνει είναι να αρνείται την γυναικεία και την ανδρική ταυτότητα”.
Ποιος είναι ο νέος υπουργός Παιδείας; Ο Benoît Hamon, πρώην αναπληρωτής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ο πρώην εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Στο παρακάτω βίντεο, η Véronique Louwagie του UMP καταδικάζει έντονα την πρωτοβουλία γνωστή ως «Ce que la soulève jupe» που “καλεί” τα αγόρια της πόλης της Ναντ να φορέσουν φούστες σήμερα Παρασκευή 16 Μαΐου ως αλληλεγγύη στα κορίτσια. Δείτε τις αντιδράσεις των κυβερνητικών…

Βασισμένη στην «Ημέρα της Φούστας» γυρίστηκε το 2008, η ομώνυμη γαλλική τηλεοπτική ταινία “La journée dela jupe” σε σκηνοθεσία Jean-Paul Lilienfeld και με πρωταγωνίστρια την Ιζαμπέλ Ατζανί, η οποία υποδύετεαι μία καθηγήτρια φιλόλογο γυμνασίου, η οποία διδάσκει σε ένα γυμνάσιο σε συνοικία μουσουλμάνων μεταναστών, που θεωρούν την εμφάνιση αυτή “αναιδή”.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ, εδώ και εδώ
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/05/blog-post_550.html