Οι κλιματολόγοι λένε ότι οι ΑΠΕ δεν κάνουν τίποτα το κλίμα και προωθούν πυρηνικά


Οι κλιματολόγοι λένε ότι οι ΑΠΕ δεν κάνουν τίποτα το κλίμα και προωθούν πυρηνικά

Οι κλιματολόγοι λένε ότι οι ΑΠΕ δεν κάνουν τίποτα το κλίμα και προωθούν πυρηνικάΟι κλιματολόγοι λένε ότι οι ΑΠΕ δεν κάνουν τίποτα το κλίμα και προωθούν πυρηνικά
διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και η καταστροφική κλιματική αλλαγή. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι τα αιολικά δεν είναι πάρα σκιάχτρα για την κλιματική αλλαγή.
Έχουν μπει πάρα πολλά αιολικά τα τελευταία χρόνια [225.000 μέχρι το τέλος του 2012]. Όλα αυτά τα αιολικά, δεν θα μειώσουν καμία εκπομπή CO2, και αυτό θα το δείξω με λίγους απλούς αριθμούς, παρακάτω.Αλλά πριν από τους αριθμούς, επισημαίνω μία πρόσφατη επιστολή από μερικούς από τους πιο γνωστούς επιστήμονες που ασχολούνται με το κλίμα. Η γλώσσα που χρησιμοποίησαν δεν είναι ακριβώς η ίδια, αλλά η ουσία είναι ότι εάν οι πολιτικοί και οι περιβαλλοντολόγοι είναι καθόλου σοβαροί για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, τότε πρέπει να παραδεχτούν ότι οι ΑΠΕ απλά δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις ενεργειακές ανάγκες του κόσμου σε προσιτές τιμές.Η επιστολή, απευθυνόταν σαφώς σε αντι-πυρηνικά κινήματα, και την υπέγραφαν γνωστοί ερευνητές, ένθερμοι οπαδοί του “καταστροφικού ανθρωπογενούς θερμοκηπίου”, λέει ότι “ενώ οι ΑΠΕ όπως αιολικά, φ/β και βιομάζα, είναι ανοδικά, αυτές οι πηγές, τα αιολικά και τα φ/β, δεν μπορούν να παράξουν την φθηνή και αξιόπιστη ενέργεια που χρειάζεται η παγκόσμια οικονομία, και ότι το κλίμα δεν μπορεί να σταθεροποιηθεί χωρίς σημαντική πυρηνική ενέργεια.

Και καταλήγουν [οι κλιματολάγνοι] ότι οι οικολόγοι ακτιβιστές, που τους νοιάζει πολύ το κλίμα, πρέπει να στηρίξουν (νέα και βελτιωμένα) πυρηνικά. Και βεβαίως, βεβαίως, αποτελεσματικότητα και ΑΠΕ, οι δύο πυλώνες της Πράσινης Αριστεράς [στις ΗΠΑ, εδώ λέγεται “ΕΕ”]. Ξεχνάμε βέβαια ότι η παγκόσμια χρήση ενέργειας έχει διπλασιαστεί από το 1982, και η ενεργειακή αποτλεσματικότητα έχει επίσης αυξηθεί. Και όσο για τις ΑΠΕ, με εξαίρεση τα υδροηλεκτρικά, παρά τις επί σειρά δεκαετιών επιδοτήσεις, είναι ασήμαντες. 2% της συνολικής ζήτησης. Με “2%” ή 4%, δεν καλύπτει κανείς διπλασιασμούς. Δεν είναι θέμα “γνώμης” ή “άποψης”, είναι απλή αριθμητική.

Η ενέργεια που “ενέχυσαν” όλα τα αιολικά του κόσμου πέρυσι, αντιστοιχεί μόλις με την αύξηση στην χρήση κάρβουνου. Αν διπλασιάζουμε τον αριθμό των αιολικών κάθε χρόνο, θα είμαστε μόλις στην αύξηση της χρήσης κάρβουνου. Κάθε χρόνο. Αντίστοιχα εξωπραγματικά με τα φωτοβολταϊκά.

Το αιολικό λόμπυ ισχυρίζεται ότι μειώνει εκπομπές CO2. Ακόμα κι αν αυτό είναι σωστό [που εγώ πιστεύω ότι δεν είναι], θα χρειαζόμαστε εγκατάσταση 1.000 αιολικών μεγαβάτ, κάθε μέρα, μόνο για να σταματήσει η αύξηση στο CO2 (όχι για να μειωθεί). Με δέσμευση 375.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, κάθε χρόνο! Ανεδαφικές προτάσεις.

Το επιχείρημα των κλιματολόγων, αν πιστέψουμε ότι το CO2 είναι πραγματικά πρόβλημα [ναι είναι πρόβλημα επειδή ξεθυμαίνει η μπύρα χωρίς CO2 και δεν πίνεται], είναι επομένως “πυρηνικά”.

Εμένα, να με συγχωρήσετε, αλλά δεν ήμουν και δεν είμαι κατά των πυρηνικών. Το κάρβουνο και ο λιγνίτης είναι πιο απλά και πιο απροβλημάτιστα, αλλά τα πυρηνικά ηλεκτροδοτούν την Γαλλία, την Σουηδία, και άλλες χώρες και είναι πραγματικό, σημαντικό, ποσοστό της παγκόσμιας ηλεκτροδότησης. Τα πυρηνικά μπορούν να υποκαταστήσουν κάρβουνο, και το κάρβουνο μπορεί να υποκαταστήσει πυρηνικά. Οι ΑΠΕ δεν μπορούν και δεν έχουν υποκαταστήσει τίποτα, πουθενά. Θα το είχατε ακούσει μετά 40 χρόνια επιδοτήσεων. Το μόνο που κάνουν οι ΑΠΕ είναι να ακριβαίνουν το ρεύμα. Βοηθάει αυτό στην χρηματοδότηση των πυρηνικών, αλλά να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Το κλίμα, είναι άσχετο. Αλλάζει εδώ και 4,5 δις χρόνια, και σε κάθε περίπτωση, τα πεταμένα λεφτά των αιολικών Τσιπουρίδηδων δεν έχει σχέση με το κλίμα. Έχει σχέση με τις οικονομικές ανάγκες των αιολικών Τσιπουρίδηδων και των πελατών τους.

archaeopteryxgr.blogspot.gr

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/12/oi-klimatologoi-lene-oti-oi-ape-den-kanon-tipota-gia-to-co2-h-to-klima.html#ixzz2n14jZlJO