Τα “πράσινα” παραμύθια της greenpeace…


Τα “πράσινα” παραμύθια της greenpeace…

Τα “πράσινα” παραμύθια της greenpeace…

Τα "πράσινα" παραμύθια της greenpeace...
Μόλις πρίν από μερικές ώρες επέστρεψα από το ταξίδι μου στην χιονισμένη Γερμανία, όπου επικρατούν επί αρκετές ημέρες πολικές θερμοκρασίες μέχρι και μείον 33 βαθμούς κελσίου!

Ολόκληρη η Ευρώπη ζει εδώ και εβδομάδες το βαρύτερο χειμώνα της τελευταίας εκατονταετίας, όπως ανέφεραν επίσημα ΜΜΕ στη Γερμανία. Στην Πολωνία και τη Ρουμανία χάθηκαν ζωές λόγω πολικών θερμοκρασιών. Μεσογειακές χώρες όπως η Ισπανία, η Γαλλία και η Ιταλία αντιμετωπίζουν επίσης πολικές θερμοκρασίες και σφοδρές χιονοπτώσεις.

Κι ενώ τα θερμόμετρα σε ολόκληρη την Ευρώπη έχουν παγώσει… η Greenpeace επιμένει στα παραμύθια της “υπερθέρμανσης”. Στην κεντρική σελίδα της φιγουράρει ακόμη το κείμενο Γιορτάστε προστατεύοντας τον πλανήτη!

όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Φαντάζεστε τα Χριστούγεννα χωρίς χειμώνα; Χωρίς χιονισμένους δρόμους,

χιονάνθρωπο, χιονοπόλεμο και κόκκινες παγωμένες μύτες; Αν δεν λάβουμε όλοι τα μέτρα μας, ο χειμώνας για την ήπειρο μας σύντομα θα αποτελέσει μια ανάμνηση.”

Μοιάζει με κακόγουστο ανέκδοτο! Εν μέσω τέτοιας βαρυχειμωνιάς να διαβάζεις την αστεία επιχειρηματολογία της … “πράσινης ειρήνης” (greenpeace).

Και επιπλέον, ενώ χιλιάδες συνάνθρωποι μας ανα τον κόσμο πεθαίνουν από την πείνα, η ίδια “πράσινη ειρήνη” συμβουλεύει τους αναγνώστες της να “προστατέψουν” (δήθεν) τον πλανήτη μετατρέποντας τρόφημα σε… στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Ε, αν είναι δυνατόν!

Αναρωτιέμαι σε τι είδους κοινό απευθύνονται… και σε ποιές ηλικίες… με αυτά τα καταπράσινα παραμύθια τα παράλογα…

Aναρωτιέμαι επίσης πόσοι να είναι ακόμη οι “σπόνσορες” των παραμυθιών της greenpeace… στη χώρα μας…

Φαίνεται πάντως πως στα κεντρικά της γραφεία στην Aθήνα δεν φτάνουν έγκαιρα ούτε τα νέα για τον καιρό που επικρατεί…

Read more: http://vickytoxotis.blogspot.com/2009/01/greenpeace.html#ixzz2ijJfpkmx