Πως ο σκεπτικισμός για την “υπερθέρμανση του πλάνήτη” μεταφράζεται ως απάθεια για την “κλιματική αλλαγή”


Πως ο σκεπτικισμός για την "υπερθέρμανση του πλάνήτη" μεταφράζεται ως απάθεια για την "κλιματική αλλαγή"Πως ο σκεπτικισμός για την “υπερθέρμανση του πλάνήτη” μεταφράζεται ως απάθεια για την “κλιματική αλλαγή”

Πως ο σκεπτικισμός για την “υπερθέρμανση του πλάνήτη” μεταφράζεται ως απάθεια για την “κλιματική αλλαγή

Το παρακάτω άρθρο του skai.gr έχει τίτλο“Απάθεια απέναντι στην κλιματική αλλαγή”, αλλά το μήνυμά του είναι καλύτερα“Σκεπτικισμός για την θωρία της υπερθέρμανσης του πλανήτη”.

Παρατηρήστε ότι τελευταία έχει υποχωρήσει ο όρος “υπερθέρμανση του πλανήτη” και όλοι μιλάνε πλέον για “κλιματική αλλαγή”…

Στην Αμερική, την Ευρώπη και την Αυστραλία, αυξάνεται το ποσοστό των πολιτών που δεν θεωρούν φλέγον πρόβλημα την κλιματική αλλαγή
Στις ΗΠΑ, η άνοδος του σκεπτικισμού είναι εμφανής σε όλα τα στρώματα του πληθυσμού, αλλά είναι ιδιαίτερα έντονη μεταξύ των Ρεπουμπλικανών

Όλο και λιγότεροι πολίτες (μάλλον εννοεί περισσότεροι) των βιομηχανικά αναπτυγμένων χωρών δείχνουν απάθεια όσον αφορά στην κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ερευνητικού Κέντρου Pew, που εδρεύει στην Ουάσινγκτον, παρόλο που θεωρητικά θα περίμενε κανείς οι ψηφοφόροι σε όλο τον κόσμο να ασκούν πίεση στους ηγέτες τους για να λάβουν τολμηρές αποφάσεις, ενόψει της συνόδου της Κοπεγχάγης.

Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, από τον Απρίλιο του 2008, το ποσοστό των Αμερικανών που πιστεύουν ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη έχει μειωθεί σε 57% από 71%.

Το ποσοστό που θεωρεί ότι για την άνοδο της θερμοκρασίας ευθύνεται η ανθρώπινη δραστηριότητα έχει επίσης μειωθεί την ίδια περίοδο από 47% σε 36%.

H άνοδος του σκεπτικισμού είναι εμφανής σε όλα τα στρώματα του πληθυσμού,αλλά είναι ιδιαίτερα έντονη μεταξύ των Ρεπουμπλικανών.

Οι περισσότεροι Ρεπουμπλικανοί (57%) θεωρούν ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για υπερθέρμανση του πλανήτη, ενώ μεταξύ των μετριοπαθών και φιλελεύθερων Ρεπουμπλικανών εκείνοι που πιστεύουν στην ύπαρξη του φαινομένου αυτού έχουν μειωθεί από 69% σε 41%. Μόνο δύο ομάδες εμφανίζονται πιο ανήσυχες για τις κλιματικές αλλαγές: οι φιλελεύθεροι Δημοκρατικοί και οι ψηφοφόροι κάτω των 30.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι η κλιματική αλλαγή έχει γίνει άλλο ένα ζήτημα που διχάζει τους Αμερικανούς: όπως και στην περίπτωση των αμβλώσεων και της θανατικής ποινής, το κάθε στρατόπεδο θεωρεί ότι το αντίπαλο δεν κάνει απλώς λάθος, αλλά έχει κακές προθέσεις. Κι αυτό είναι ακριβώς το αντίθετο από εκείνο που χρειάζεται ένας πρόεδρος για να πείσει τη χώρα του ότι πρέπει να κάνει θυσίες στο όνομα της ευημερίας.

Στην Ευρώπη, που είναι σαφώς πιο «πράσινη» από την Αμερική, η οικονομική κρίση έχει εκτοπίσει την κλιματική αλλαγή από το μυαλό των ψηφοφόρων. Μια δημοσκόπηση που έδωσε στη δημοσιότητα τον Ιούλιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδειξε ότι το ποσοστό των πολιτών της ΕΕ που θεωρούν σημαντικότερο πρόβλημα του πλανήτη την κλιματική αλλαγή έχει μειωθεί σε 50% από 62% την άνοιξη του 2008. Την ίδια ώρα, το ποσοστό εκείνων που θεωρούν σημαντικότερο πρόβλημα την ύφεση έχει αυξηθεί από 24% σε 52%.

Μια ακόμη μεγαλύτερη στροφή προς τον σκεπτικισμό σημειώνεται και στην Αυστραλία, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης των Εργατικώννα στρέψουν τη χώρα προς μια πράσινη κατεύθυνση. Μια δημοσκόπηση που δημοσίευσε τον Ιούλιο το Lowly Institute έδειξε ότι το ποσοστό των πολιτών που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ένα σημαντικό κόστος για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου έχει μειωθεί σε 48%, έναντι 60% το 2008 και 68% το 2006.

Στο παρακάτω βίντεο ο μετεωρολόγος John Coleman που έχει το κανάλι ‘The Weather Channel’ και είναι πολέμιος της θεωρίας της «υπερθέρμανσης της πλανήτη», λέει ότι επειδή ο Αλ Γκορ αρνείται να δεχτεί αυτόν και άλλους επιστήμονες σε ένα δημόσιο debate και τους αγνοεί, προτίθεται να τον μηνύσει. Μαζί του είναι 30.000 επιστήμονες αντίθετοι με τους ισχυρισμούς του Γκορ ο οποίος προωθεί μία «θρησκεία του περιβάλλοντος».

Ο δημοσιογράφος του FOX TV παίρνοντας την πλευρά του Γκορ αναρωτιέται «γιατί τότε τόσοι αστέρες του Χόλυγουντ και οι άνθρωποι των media υποστηρίζουν την θεωρία της υπερθέρμανσης του πλανήτη»;

ΠΗΓΗ