Τα αποτελέσματα αναζήτησης στο Google διαφέρουν υπέρ της Χίλαρι Κλίντον – Η Google, μετατρέπει τη δημοκρατία σε ένα αστείο


Τα αποτελέσματα αναζήτησης στο Google διαφέρουν υπέρ της Χίλαρι Κλίντον - Η Google, μετατρέπει τη δημοκρατία σε ένα αστείοΤα αποτελέσματα αναζήτησης στο Google διαφέρουν υπέρ της Χίλαρι Κλίντον – Η Google, μετατρέπει τη δημοκρατία σε ένα αστείο

ΠΗΓΗ
Τα αποτελέσματα αναζήτησης στο Google διαφέρουν υπέρ της Χίλαρι Κλίντον – Η Google, μετατρέπει τη δημοκρατία σε ένα αστείο

Τα αποτελέσματα αναζήτησης στο  Google  διαφέρουν υπέρ της Υποψήφιας Προέδρου των ΗΠΑ  από το  Δημοκρατικό Κόμμα, της Χίλαρι Κλίντον, δήλωσε ο Δρ Robert Epstein ψυχολόγος . Στη μελέτη του, είπε στο  Radio Σπούτνικ.

Η μηχανή αναζήτησης Google μπορεί να αντλήσει και να τις δώσει στην  υποψήφια  του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον περίπου 3 εκατομμύρια ψήφους στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές. Ο Ψυχολόγος  του Αμερικανικού Ινστιτούτου Συμπεριφορικής Έρευνας και Τεχνολογίας (CA) Robert Epstein δημοσίευσε μια έκθεση που αναφέρει ότι οι παράμετροι της αυτόματης αναζήτησης στο δημοφιλή δικτυακό τόπο της Google  έχει δομηθεί  έτσι ώστε οι αρνητικές φράσεις για την  Χίλαρι Κλίντον να μην  περιλαμβάνονται στον κατάλογο των προτάσεων. Ο Epstein πιστεύει ότι αυτό  μπορεί να προσελκύσει τους αναποφάσιστους  ψηφοφόρους  προς την  Κλίντον.

Για την  έρευνά του, ο Robert Epstein μίλησε στο γραφείο  του Sputnik στις  ΗΠΑ.

“Πραγματοποιήσαμε ένα πείραμα, που παρακολούθησαν 300 άτομα από 44 κράτη Τους δείξαμε μια ποικιλία από προτάσεις αναζήτησης και ζήτησαμε  να επιλέξουν  μια , ή να δημιουργήσουν το  δικό τους ερώτημα.  Δύο από τις προτάσεις αυτές ήταν  αρνητικές Αφορούσαν τους υποψήφιους για αντιπροέδρους: …  τον Ρεπουμπλικάνο  Michael Πένες και τον  Δημοκρατικό  Tim Kane και τι βρήκαμε τους σοκαρισμένους    ανθρώπους να  επιλέγουν το αρνητικό άκρο  δύο φορές πιο πιθανό από ό, τι περιμέναμε. – Αυτοί  αντιπροσώπευαν το 40% του συνόλου των κλικ αρνητικής προσφοράς οι  άνθρωποι επέλεξαν πέντε φορές συχνότερα από ό, τι ουδέτερα και αν κοιτάξετε  εκείνους .. τους ψηφοφόρους  που είναι ακόμα αναποφάσιστοι, αν ζητήσουμε  κλικ στο αρνητικό άκρο θα έχουμε  15 φορές πιο συχνά από ό, τι  στο ουδέτερο  Αυτό υποδηλώνει ότι η αυτόματη καταχώρηση στις μηχανές αναζήτησης μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί για να χειραγωγήσουν τις απόψεις και το  μόνο που χρειάζεται να κάνουν: .. είναι αν  υποστηρίξουν έναν υποψήφιο είναι να κρύψουν τις  αρνητικές συμβουλές σχετικά με την υποψηφιότητά του και για τον αντίπαλο, αντίθετα, να μην κρύψουν αυτές τις υποδείξεις. “- είπε ο Robert Epstein.

Τα αποτελέσματα αναζήτησης στο Google διαφέρουν υπέρ της Χίλαρι Κλίντον - Η Google, μετατρέπει τη δημοκρατία σε ένα αστείο4Ως απόδειξη των λόγων του, συγγραφέας της μελέτης έδωσε τα ακόλουθα παραδείγματα:

«Εξετάζουμε την συχνότητα των αιτημάτων-  το Google έχει αυτήν την  επιλογή. Θα βρείτε ότι η  «Χίλαρι ψεύτης» στο Google είναι αρκετά  δημοφιλές αίτημα. Και σχεδόν κανείς δεν ψάχνει για  «Χίλαρι Κλίντον ότι είναι  είναι θαυμάσια.» Αλλά όταν το Google σας δείχνει συμβουλές δεν προτείνει καμία  συμβουλή «Χίλαρι Κλίντον είναι μια  ψεύτρα,» αυτή η μηχανή προτείνει μια «εκπληκτική Χίλαρυ Clinton». Με άλλα λόγια,το Μπινγκ και το Yahoo δείχνουν να βασίζονται  σε ό, τι  οι άνθρωποι ψάχνουν για συμβουλές. Αλλά η Google  σας δείχνει τις δικές της επεξεργασμένες σε έναν κατάλογο   προτάσεις. Και το κάνει αυτό Τα αποτελέσματα αναζήτησης στο Google διαφέρουν υπέρ της Χίλαρι Κλίντον - Η Google, μετατρέπει τη δημοκρατία σε ένα αστείο6με το κρύψιμο των αρνητικών συμβουλών  σχετικά με τον υποψήφιο που υποστηρίζει.  Αυτό είναι ένας εξαιρετικός και  πολύ απλός τρόπος να χειραγωγήσουν τους ανθρώπους.»Σύμφωνα με τον Robert Epstayn, δεν έρχεται στο  μυαλό των ανθρώπων ότι οι μηχανές αναζήτησης  των υπολογιστών χρησιμοποιούνται για την χειραγώγηση της συνείδησης τους.

“Οι Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι πιστεύουν στην  απευθείας σύνδεση- με τις μηχανές αναζήτησης, όπως το Google, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μέσο. Γιατί τα άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης-που ανταγωνίζονται για τους δικούς τους λόγους, και αυτό είναι προφανές. Αν δείτε Τα αποτελέσματα αναζήτησης στο Google διαφέρουν υπέρ της Χίλαρι Κλίντον - Η Google, μετατρέπει τη δημοκρατία σε ένα αστείο5το CNN και το Fox News, η πολιτική  απόκλιση, συνήθως προφανής. Και σε απευθείας σύνδεση με τις   μηχανές αναζήτησης ο  ανθρώπινος παράγοντας είναι αόρατος, και οι άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτός ο αλγόριθμος,  είναι αντικειμενικός. Αλλά ξέρουμε ότι αυτό δεν είναι αλήθεια, ότι αυτή η εμπιστοσύνη βασίζεται στην ψευδαίσθηση”, – είπε ο γιατρός της ψυχολογίας.

Επιστρέφοντας στο θέμα της Χίλαρι Κλίντον και οι πιθανότητες της  στην προεδρική κούρσα, ο Robert Epstein δήλωσε ότι υποστηρίζει την υποψηφιότητά της. Ωστόσο, καταδικάζει κάθε χειραγώγηση των πληροφοριών, λαμβάνοντας υπόψη τους μια απειλή για τη δημοκρατία.

“Για να αποφευχθεί η σύγχυση, θα ήθελα να πω ότι δεν είμαι ένας Ρεπουμπλικάνος , εγώ δεν υποστηρίζω  ( τον υποψήφιο  Donald τον Ρεπουμπλικάνο ) Trump, και νομίζω ότι η κα Κλίντον είναι  θα ένας καλός πρόεδρος. Αλλά αγαπώ την Αμερική και πιστεύω στη δημοκρατία. Έχω πειραματιστεί  με πάνω από 10.000 συμμετέχοντες από 39 χώρες. Αυτές οι μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό που κάνει η Google, είναι  απειλή για τη δημοκρατία, αποδεικνύεται η δημοκρατία σε ένα είδος αστείου. Επειδή οι επιλογές είναι  στα χέρια τους, αποφασίζουν ποιος θα κερδίσει.
Η Χειραγώγηση,  θα είναι σε θέση να μπορεί να παρέχει οποιαδήποτε αποτελέσματα, και κανείς δεν θα το καταλάβει. Και δεν θα υπάρχουν τεκμηριωμένα  προηγουμένως ίχνη. Τι συμβαίνει με τη δημοκρατία, όταν υπάρχουν τέτοια σενάρια;”, – αναρωτιέται ο δρ ψυχολογίας.Ακούστε την πλήρη έκδοση του συνέντευξη >>https://ria.ru