Ολάντ: Ρωσία και Ιράν ευθύνονται για το χάος στη Συρία


Oλάντ: Ρωσία και Ιράν ευθύνονται για το χάος στη Συρία2Ολάντ: Ρωσία και Ιράν ευθύνονται για το χάος στη Συρία
tribune.gr

Η CIA δημιούργησε την Al Qaeda με τους …«θρήσκους τρομοκράτες», τους εξόπλισαν, τους εκπαίδευσαν και τους χρησιμοποίησαν εναντίον ανεπιθύμητων στην Μέση Ανατολή, και μετά ξόδεψαν τρισεκατομμύρια των Αμερικανών πολιτών για να τους …«σώσουν από την τρομοκρατία».
Όταν ο κλόουν Ολάντ έγλειφε τα …μπαλάκια των αποκεφαλιστών της Σαουδικής Αραβίας και σήκωνε τα σπαθιά στον αέρα, αυτοί εξόπλιζαν κι εκπαίδευαν την ISIS για να καταλάβει το μισό ΙΡΑΚ ήταν …άλλος!
Ολάντ: Ρωσία και Ιράν ευθύνονται για το χάος στη Συρία3Oλάντ: Ρωσία και Ιράν ευθύνονται για το χάος στη Συρία1

H κλιματική αλλαγή δημιουργεί τζιχαντιστές, λέει ο Ολάντ.

———————————————————————————————-

«Φτάνει πια»: Με αυτή τη φράση, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, απεύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, προκειμένου να μπει ένα τέλος στον πόλεμο στη Συρία.

«Δεν έχω να πω παρά μόνο αυτό: φτάνει πια!» υπογράμμισε ο Γάλλος ηγέτης, υποδεικνύοντας το συριακό καθεστώς ως «υπεύθυνο» για την κατάρρευση της εκεχειρίας που είχε επιτευχθεί κατόπιν συμφωνίας των ΗΠΑ με τη Ρωσία.

«Επιβάλλετε την ειρήνη στη χώρα»

Ο Ολάντ κάλεσε τους ξένους υποστηρικτές της συριακής κυβέρνησης να επιβάλλουν την ειρήνη στη χώρα, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση η Συρία κινδυνεύει με διάλυση. «Δηλώνω στους ξένους υποστηρικτές της συριακής κυβέρνησης ότι πρέπει να υποχρεώσουν το καθεστώς να εφαρμόσει την ειρήνη, διαφορετικά θα φέρουν την ευθύνη για τη διάλυση της χώρας και το χάος», είπε.

Η Ρωσία και το Ιράν είναι οι κυριότεροι υποστηρικτές του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και της κυβέρνησής του. Ο Γάλλος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η χρήση χημικών όπλων στη Συρία δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη.