Η επιτροπή που επιβλέπει τη ΝASA αμφισβητεί την κλιματική αλλαγή


Η επιτροπή που επιβλέπει τη ΝASA αμφισβητεί την κλιματική αλλαγήΗ επιτροπή που επιβλέπει τη ΝASA αμφισβητεί την κλιματική αλλαγή

Η Επιτροπή Επιστήμης στην αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων, της οποίας τον έλεγχο έχουν οι ρεπουμπλικανοί, ανάρτησε tweet που οδηγεί σε άρθρο με τον πηχυαίο τίτλο Οι παγκόσμιες θερμοκρασίες κάνουν βουτιά. Παγωμένη σιωπή από τους κινδυνολόγους του κλίματος.

Η Επιτροπή δείχνει έτσι να υιοθετεί την άποψη που είχε διατυπώσει προεκλογικά ο Ντόναλντ Τραμπ ότι η κλιματική αλλαγή είναι στην πραγματικότητα καλοστημένη φάρσα. Μετά την εκλογή του έδειξε να υπαναχωρεί από την ακραία αυτή άποψη, ωστόσο η ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ επιστημονική κοινότητα στις ΗΠΑ συνεχίζει να ανησυχεί.

Η Επιτροπή Επιστήμης, Διαστήματος και Τεχνολογίας επιβλέπει εξάλλου τη λειτουργία ομοσπονδιακών ερευνητικών φορέων που μελετούν το κλίμα όπως η NASA και η NOAA (Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας).Το επίμαχο άρθρο στο οποίο οδηγεί το tweet της επιτροπής δημοσιεύτηκε στον συντηρητικό δικτυακό τόπο Breitbart και υποστηρίζει ότι οι προειδοποιήσεις για ρεκόρ ζέστης το 2016 είναι απλώς προπαγάνδα.
Ο συντάκτης του άρθρου ουσιαστικά αναπαράγει τους ισχυρισμούς προηγούμενου άρθρου της βρετανικής Daily Mail, σύμφωνα με το οποίο η μέση παγκόσμια θερμοκρασία έπεσε το 2016 κατά έναν ολόκληρο βαθμό Κελσίου.