ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΝΑΤΟ: Η Ρωσία “προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει” την προεκλογική Γερμανία


ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΝΑΤΟ: Η Ρωσία "προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει" την προεκλογική ΓερμανίαΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΝΑΤΟ: Η Ρωσία “προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει” την προεκλογική Γερμανία

Μπορεί οι εκλογές να μην φέρνουν πραγματικές ανατροπές παρόλα αυτά το Σύστημα θέλει να ψηφίζουμε προς την κατεύθυνση που μας υπαγορεύει ανά περίσταση.
Στην Αμερική για το ότι ο κόσμος δεν στήριξε την Χίλαρυ .. έφταιγε ο Πούτιν. Τώρα που στη Γερμανία μπαίνουν πάλι σε προεκλογικούς αγώνες … και πάλι προσπαθούν να ενοχοποιήσουν τον Πούτιν.

ΠΗΓΗ
Η Ρωσία «προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει» την προεκλογική Γερμανία
Λιγότερο από έναν χρόνο πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές του ερχόμενου φθινοπώρου, ο επικεφαλής της εσωτερικής υπηρεσίας πληροφοριών τόνισε ότι «υπάρχουν αυξανόμενες αποδείξεις» ότι γίνονται προσπάθειες να επηρεαστεί η προεκλογική ατμόσφαιρα, με ηλεκτρονικές εκστρατείες παραπληροφόρησης και προπαγάνδας

Η Ρωσία επιχειρεί να αποσταθεροποιήσει την προεκλογική πολιτική σκηνή και την κοινωνία της Γερμανίας με εντατικές εκστρατείες προπαγάνδας και παραπληροφόρησης, κατήγγειλε σήμερα Πέμπτη η γερμανική υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας BfV.
Λιγότερο από έναν χρόνο πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές του ερχόμενου φθινοπώρου, ο επικεφαλής της BfV, Χανς Γκέορκκ Μάασεν, τόνισε ότι «υπάρχουν αυξανόμενες αποδείξεις» ότι γίνονται προσπάθειες να επηρεαστεί η προεκλογική ατμόσφαιρα.

Κύριοι στόχοι είναι πολιτικά πρόσωπα και φορείς.

«Διαπιστώνουμε επιθετικές και αυξανόμενες επιχειρήσεις ηλεκτρονικής κατασκοπίας […] που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο γερμανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, βουλευτές και εργαζόμενους δημοκρατικών κομμάτων» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο κ. Μάασεν.

Ένας ακόμα στόχος των εκστρατειών προπαγάνδας σύμφωνα με την BfV είναι η ρωσόφωνη κοινότητα της Γερμανίας. Ένα από τα όργανα που χρησιμοποιούν οι δράστες είναι η διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω του διαδικτύου και μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κατηγορήσει ανοιχτά τη Ρωσία για κυβερνο-επιθέσεις που επηρέασαν το προεκλογικό τοπίο πριν τις προεδρικές κάλπες του Νοεμβρίου, αποδίδοντας μάλιστα το όλο σχέδιο σε ανώτατα κλιμάκια της ρωσικής κυβέρνησης.

Η Μόσχα έχει αρνηθεί κάθε εμπλοκή σε ηλεκτρονικές εκστρατείες προπαγάνδας και παραπληροφόρησης στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.