Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι η σύγκρουση ΝΑΤΟ-Ρωσίας είναι η κύρια απειλή για το 2017.


Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι η σύγκρουση ΝΑΤΟ-Ρωσίας είναι η κύρια απειλή για το 2017.Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι η σύγκρουση ΝΑΤΟ-Ρωσίας είναι η κύρια απειλή για το 2017.

http://ktovkurse.com/politika/v-ssha-schitayut-konflikt-nato-i-rossii-glavnoj-ugrozoj-2017-g
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ KTOV KURSE : corfiatiko.blogspot.gr
Το αμερικανικό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (CFR), παρουσίασε την έκθεση «Η κύρια απειλή την οποία είναι απαραίτητο να παρακολουθήσουμε το 2017», η οποία περιελάμβανε μια σύγκρουση της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ.

Η εργασία παρουσιάζει τα αποτελέσματα μιας έρευνας, των αναλυτών στον τομέα των διεθνών σχέσεων, οι οποίοι κλήθηκαν να εκτιμήσουν την πιθανότητα εμφάνισης ορισμένων γεγονότων και των επιπτώσεών τους στα Αμερικάνικα εθνικά συμφέροντα.
Η σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ ήταν στην πρώτη θέση, στον κατάλογο των απειλών με μέτρια πιθανότητα και υψηλό βαθμό επιρροής. Ακολουθείται από την πυρηνική κρίση που προκλήθηκε από τη Βόρεια Κορέα, τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο σε κρίσιμες υποδομές στις Ηνωμένες Πολιτείες και μια σημαντική τρομοκρατική επίθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μεταξύ των πολύ πιθανών απειλών, αλλά με μέτρια επίδραση έδειξε μια αύξηση της αστάθειας στο Αφγανιστάν, την αύξηση της βίας στη σύγκρουση μεταξύ της Τουρκίας και των Κούρδων, καθώς και την κλιμάκωση του εμφυλίου πολέμου στη Συρία.

Η κατηγορία της απειλής, ο κίνδυνος των οποίων έχει μειωθεί σε σχέση με πέρυσι, εισήλθε στην πολιτική αστάθεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η αποσύνθεση του Ιράκπου οφείλεται στην καταπολέμηση των θρησκευτικών κινημάτων,η αυξημένη ένταση μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, καθώς και η πολιτική κατάσταση στη Λιβύη.

Ο επικεφαλής του Κέντρου Προληπτικής Δράσης στο ΚΠΑ StersPaul είπε ότι μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, οι πολιτικοί του Nt;onalnt Tramp χρειάζονται βοήθεια, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές κρίσεις, που απειλούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής, μετά τα εγκαίνια πρέπει να βοηθήσουν στην πρόληψη των ενδεχόμενων κρίσεων, που θα μπορούσαν να απειλήσουν τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την IHS Jane, οι συνολικές στρατιωτικές δαπάνες των χωρών του ΝΑΤΟ αυξήθηκαν για πρώτη φορά από το 2010, και ο λόγος για αυτό ήταν η Ρωσία και η IG, οι οποίοι ενεργούν σαν τις κύριες πηγές κινδύνου.

Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων – μια ιδιωτική αμερικανική οργάνωση στον τομέα των διεθνών σχέσεων,που ιδρύθηκε το 1921 και είναι ο πιο ισχυρός ιδιωτικός οργανισμός που επηρεάζει την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.