ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΟΜΠΑΜΑ: «Βαμμένα με αίμα τα χέρια του καθεστώτος Άσαντ»


ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΟΜΠΑΜΑ: «Βαμμένα με αίμα τα χέρια του καθεστώτος Άσαντ»ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΟΜΠΑΜΑ: «Βαμμένα με αίμα τα χέρια του καθεστώτος Άσαντ»

ΠΗΓΗ
Τα χέρια της Δαμασκού και των συμμάχων της είναι βαμμένα με αίμα, δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα αναφερόμενος στην δραματική κατάσταση στο Χαλέπι.
Κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής συνέντευξης Τύπου πριν τις γιορτές, ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε τη Ρωσία ότι εμποδίζει την παρέμβαση του ΟΗΕ.
«Είδαμε την προμελετημένη στρατηγική της περικύκλωσης, πολιορκίας και λιμοκτονίας αθώων πολιτών. Είδαμε ανηλεή στόχευση των εργαζομένων στην ανθρωπιστική βοήθεια και του ιατρικού προσωπικού. Ολόκληρες γειτονιές μετατράπηκαν σε ερείπια και σκόνη.

Υπάρχουν συνεχείς αναφορές για εκτελέσεις αμάχων. Όλα αυτά είναι τρομακτικές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου. Η ευθύνη για αυτή την βαρβαρότητα βρίσκεται σε ένα μέρος μόνο: το καθεστώς Άσαντ και τους συμμάχους του, τη Ρωσία και το Ιράν. Αυτό το αίμα και οι θηριωδίες είναι στα χέρια τους», τόνισε.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των κυβερνοεπιθέσεων, ο Ομπάμα άφησε να εννοηθεί πως προήλθαν από Ρώσους χάκερ που έδρασαν εν γνώσει του Κρεμλίνου.

«Δεν συμβαίνουν και πολλά πράγματα στη Ρωσία χωρίς τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Είναι μια ιεραρχική επιχείρηση. Την τελευταία φορά που ασχολήθηκα, δεν διαπίστωσα να υπάρχει διάλογος και δημοκρατική διαβούλευση, ειδικά όταν πρόκειται για πολιτικές που έχουν ως στόχο τις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε χαρακτηριστικά.

Ήταν η τελευταία προγραμματισμένη συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης του Ομπάμα με την ιδιότητα του Αμερικανού προέδρου.