Κανένα ίχνος των Λευκών Κρανών στο Χαλέπι


Κανένα ίχνος των Λευκών Κρανών στο ΧαλέπιΚανένα ίχνος των Λευκών Κρανών στο Χαλέπι

infognomonpolitics
Μα που πήγαν οι εθελοντές διασώστες των Λευκών Κρανών στο Χαλέπι, εκείνοι που «κάνουν το αδύνατο κάθε μέρα σε αυτή τη μαρτυρική πόλη, απέναντι στο κύμα της βίας»; Κανένα ίχνος δεν βρέθηκε από εκείνους, σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.
Κανένα ίχνος των εθελοντών διασωστών WH (White Helmets) δεν ανιχνεύθηκε στο Χαλέπι, δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κανασένκοφ.

« Οι μόνοι που δεν βρέθηκαν ακόμη στο ανατολικό Χαλέπι είναι οι δήθεν « εθελοντές διασώστες των ‘Λευκών Κρανών’, οι οποίοι υποδέχτηκαν με μεγάλη λαμπρότητα στους καλύτερους οίκους του Παρισιού και του Λονδίνου και παραλίγο να προταθούν για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης », δήλωσε.

Τα Λευκή Κράνη, αυτη η δήθεν ΜΚΟ προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατηγορήθηκαν επανειλημμένα για τη διεξαγωγή ενός βρώμικου παιχνιδιού στη Συρία. Μεταξύ των ισχυρισμών εναντίον τους είναι η αντι-κυβερνητική προπαγάνδα για το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ, προσπάθειες να ενθαρρύνουν μια ξένη επέμβαση στη χώρα, καθώς και κατασκευασμένα «αποδεικτικά στοιχεία» που κατάγγειλαν τις «γκάφες» που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της ρωσικής εκστρατείας στη Συρία.

Ο Φρανσουά Ολάντ υποδέχτηκε στις19 Οκτωβρίου 2016, τον επικεφαλής των Λευκών Κρανών. « Τα Λευκά Κράνη και η αστική Επιτροπή του Χαλεπιού κάνουν κάθε μέρα το αδύνατο σε αυτή τη μαρτυρική πόλη, απέναντι στο κύμα βίας. Η δράση τους βοήθησε να σοθούν δεκάδες χιλιάδες ζωές », είπαν τότε τα

Ηλύσια στο φάκελο Τύπου αφιερωμένο στην επίσκεψη.