Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

Smiley face

Το παγκόσμιο κατεστημένο σε απόγνωση: Χαρακτήρισε τον Τραμπ ψυχοπαθή και «νέο Χίτλερ»

Το παγκόσμιο κατεστημένο σε απόγνωση: Χαρακτήρισε τον Τραμπ ψυχοπαθή και «νέο Χίτλερ»Το παγκόσμιο κατεστημένο σε απόγνωση: Χαρακτήρισε τον Τραμπ ψυχοπαθή και «νέο Χίτλερ»
ΠΗΓΗ
Γράφει ο Ματθαιόπουλος Αρτέμης
Στον απόηχο των (μακρινών πλέον) αμερικανικών εκλογών και της θριαμβευτικής νίκης του Ντόναλντ Τραμπ νέα «σοκαριστικά» στοιχεία έρχονται να προστεθούν στα άλλα τόσα που αφορούν στην ιδιοσυγκρασία και στην πνευματική υγεία του νέου, πλέον, ηγέτη της Αμερικής, που τόσο απλόχερα και χωρίς αμφισβήτηση μας προσφέρει ως απολύτως έγκυρα το διεθνές δημοσιογραφικό κατεστημένο.

Αφού οι κατευθυνόμενες από τον Σόρος εναντίον του διαμαρτυρίες απέτυχαν παταγωδώς κι αφού το επιδοτούμενο από ΜΚΟ «επαναστατημένο» πλήθος που ζητά την καθαίρεση του από το προεδρικό αξίωμα το μόνο που κατάφερε είναι να καταδείξει την υποκρισία των υποστηρικτών της πολιτικής ορθότητας, που αποδέχεται μόνο τις αποφάσεις εκείνες με τις οποίες συμφωνεί, ο Τραμπ βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος και με… την επιστήμη.
Ο ψυχολόγος Τζον Γκάρτνερ είναι επιστήμονας με μεγάλη καριέρα και διεθνούς φήμης. Είναι επίσης ένας επιστήμονας απαλλαγμένος από προκαταλήψεις και κάθε άλλου είδους μεροληπτικά στοιχεία και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που προτίμησε να μοιραστεί τα αποτελέσματα της έρευνας του σχετικά με την ψυχική κατάσταση του Τραμπ με το «Έθνος» του Μπόμπολα.

Μαθαίνουμε, λοιπόν, από την πάντα… έγκυρη και χωρίς κομματικό προσανατολισμό ελληνική εφημερίδα ότι ο Τραμπ, σύμφωνα πάντα με την μελέτη του ψυχολόγου Γκάρτνερ, είναι ψυχικά ασταθής και άρα ακατάλληλος για την θέση της προεδρίας της Αμερικής. Το ανησυχητικό είναι ότι τα συμπτώματα που παρουσιάζει ο νέος πρόεδρος είναι τόσο έντονα που μόνο ως «νέος Χίτλερ» θα μπορούσε να παρομοιαστεί για να καταλάβει ο αδαής από θέματα ψυχολογίας αναγνώστης το μέγεθος της διαστροφής του.

Δε μπορούμε να γνωρίζουμε την επιστημονική εγκυρότητα του εν λόγω ψυχολόγου, γνωρίζουμε όμως την εγκυρότητα της φυλλάδας που φιλοξενεί τις δηλώσεις του, όπως επίσης γνωρίζουμε ότι ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζει η επιστημονική κοινότητα τέτοια θέματα έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με το δημοκρατικό αποτέλεσμα των εκλογών στην Αμερική και, άρα, αποτελεί προϊόν πολιτικής στόχευσης.

Γιατί ο κ. Γκάρτνερ δεν ανακοινώνει τα αποτελέσματα μιας αντίστοιχης έρευνας για να διαπιστωθεί η ψυχική σταθερότητα των προκατόχων του Τραμπ ή ακόμα και αυτή των συνδιεκδικητών της προεδρίας της Αμερικής; Αν ο Τραμπ είναι «ψυχοπαθής» επειδή παραδέχεται ότι η Αμερική προκάλεσε χάος στη Μ. Ανατολή και πως αναίτια βύθισε σε δυστυχία εκατομμύρια αθώους, επειδή πρέπει να τελειώνει το ψυχροπολεμικό κλίμα με τη Ρωσία μέσω της επαναπροσέγγισης του προέδρου Πούτιν, επειδή θέλει να τελειώνει με την λαθρομετανάστευση που τόσο στοιχίζει σε ανθρώπινες ζωές και χρήμα για τη χώρα του, τότε τι είναι η Χίλαρι που παραδέχτηκε προεκλογικά ότι θα συνεχίσει τις πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία και αλλού, που είπε ψέματα για την υπόθεση της Βεγγάζης, που μέσω του προσωπικού της ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εξέθετε απόρρητα μυστικά της χώρας της και που μετά βίας στεκόταν στα πόδια της, εμφανώς ταλαιπωρημένη από ασθένειες που ποτέ δε μάθαμε το είδος τους;

Εάν υπάρχει ασθενής σε αυτή την υπόθεση τότε αυτός είναι το παγκόσμιο κατεστημένο που πάσχει από μανία καταδίωξης. Παραλληλισμοί σαν αυτούς που περιγράψαμε πιο πάνω μόνο απορία μπορεί να προκαλέσει για το κατά πόσο μπορεί να ερμηνεύσει χωρίς προκαταλήψεις τις νέες προοπτικές που ανοίγονται για την ανθρωπότητα εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζει ο Τραμπ. Όσο αυτό αδυνατεί να πράξει το αυτονόητο τότε κι εμείς μπορούμε αυθαίρετα να υποθέσουμε ότι πάσχει και από κατάθλιψη εξαιτίας της μη εκλογής της αγαπημένης τους Χίλαρι και της ανατροπής της -ενάντια σε κάθε πρόβλεψη- από τον νέο Αμερικανό πρόεδρο.