Κρεμλίνο: Αντιρωσική υστερία το νέο ντοκιμαντέρ του CNN για τον Πούτιν


Κρεμλίνο: Αντιρωσική υστερία το νέο ντοκιμαντέρ του CNN για τον Πούτιν

Το ντοκιμαντέρ έγινε για την “περαιτέρω δαιμονοποίηση» της Ρωσίας και του προέδρου της.
“Φυσικά, θα ήταν υπερβολικά αισιόδοξο να πιστεύουμε ότι κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης θα είναι σε θέση να σπάσουν το πλαίσιο της υστερίας που επικρατεί δυστυχώς στην Αμερική προς τη χώρα μας,” τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφέροντας την άποψη του για το επερχόμενο ντοκιμαντέρ του CNN για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν με τίτλο: «Ο πιο ισχυρός άνθρωπος στον κόσμο».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου που έδωσε συνέντευξη για το νέο ντοκιμαντέρ τόνισε ότι το μόνο πράγμα που «αξίζει ένα θετικό σημάδι», είναι ότι του δόθηκε η δυνατότητα να διασαφηνίσει την θέση του Κρεμλίνου, σε διάφορα ζητήματα. Ο ίδιος είπε ότι δεν έχει δει το ντοκιμαντέρ αυτό, αλλά αναμένει να το δει.

“Eίναι αυτονόητο ότι θα ήταν αφελής αισιοδοξία να θεωρεί κανείς ότι κάποιο ΜΜΕ μπορεί να ξεφύγει από το πλαίσιο της συναισθηματικού χαρακτήρα υστερίας, η οποία αυτή τη στιγμή δυστυχώς επικρατεί στην Αμερική για την χώρα μας”, δήλωσε ο Πεσκόφ προσθέτοντας ότι “αυτό ασφαλώς προσδιορίζει ότι η ταινία θα είναι επικριτική και ότι έγινε προς την κατεύθυνση της περαιτέρω δαιμονοποίησης της χώρας μας και του προέδρου μας”.

Ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ, Φαρίντ Ζακαρία, είναι γνωστός στο Κρεμλίνο καθώς παλαιότερα είχε συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο, ενώ υπήρξε συντονιστής στο διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης”.