Ισραηλινα ΜΜΕ: Αντισημιτική η κυβέρνηση Άσαντ επειδή επιτεθεται σε Ισραηλινά Μαχητικά που βομβαρδίζουν την Συρία


Ισραηλινα ΜΜΕ: Αντισημιτική η κυβέρνηση Άσαντ επειδή επιτεθεται σε Ισραηλινά Μαχητικά που βομβαρδίζουν την Συρία4Ισραηλινα ΜΜΕ: Αντισημιτική η κυβέρνηση Άσαντ επειδή επιτεθεται σε Ισραηλινά Μαχητικά που βομβαρδίζουν την Συρία
ΠΗΓΗ

Η απόφαση της Συρίας έπληξε με πυραύλους  ισραηλινά μαχητικά που βομβαρδίζαν τη Συρία και αυτό σύμφωνα με την σιωνιστική εφημερίδα Haaretz είναι η απόδειξη ότι «ο Άσαντ και η ρωσοι προστάτες του είναι αντισημίτες”

Κατά τη διάρκεια του έξαετούς αΣυριακού πολέμου, δεκάδες αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιούνται εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ και έχουν αποδοθεί στο Ισραήλ.

Μέχρι τώρα η Ισραηλινή κυβέρνηση έχει αρνηθεί να τους παραδεχτούν ή να τους διαψεύσουν. Τόσο ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο υπουργός  Άμυνας του Ισραήλ Αβιγκντόρ Λίμπερμαν έχουν δηλώσει δημόσια ότι το Ισραήλ κάνει επίθεση στη Συρία για να υπερασπιστεί τα στρατηγικά του συμφέροντα – με άλλα λόγια, βομβαρδίζει οπλικές εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ σε Συρία και Λίβανο.

Οι επιθέσεις που έλαβαν χώρα νωρίς την Παρασκευή ήταν η πρώτες που επιβεβαιώθηκαν επίσημα από τον εκπρόσωπο του Ισραηλινού Στρατού.

Το Ισραήλ άλλαξε την πολιτική του και αναγνώρισε ξαφνικά μια επίθεση κατα της Συρίας

Ένας απο τους  πύραυλους του Συριακού Στρατού εκτοξεύθηκε πάρα πολύ αργά για να θέσει σε κίνδυνο τα αεροπλάνα, αλλά θα μπορούσε να πέσει σε περιοχές αμάχων στο Ισραήλ και, κατά συνέπεια, αναχαιτίστηκε από την αντιπυραυλική ασπίδα του Ισραήλ.

Η δυνατή έκρηξη που ακούστηκε όσο Ιερουσαλήμ και τα θραύσματα πυραύλων που έπεσαν στην Ιορδανία σήμαινε ότι κάποια εξήγηση έπρεπε να δοθεί.

Είναι η πρώτη επίθεση που διενεργείται από ισραηλινά μαχητικά αεροπλάνα που πετούν πάνω από τη Συρία (και όχι χρησιμοποιώντας πυραύλους  από μακριά, όπως συνέβη σε άλλες επιθέσεις πρόσφατα) και αυτό σημάινει οτι το θράσσος του Νετανιάχου έχει γιγαντώσει.