Λογική του ΝΑΤΟ: Βρετανικά στρατεύματα στην Εσθονία, όλα καλά. Ρώσοι στρατιώτες στη Ρωσία, απειλή για τον κόσμο


Λογική του ΝΑΤΟ: Βρετανικά στρατεύματα στην Εσθονία, όλα καλά. Ρώσοι στρατιώτες στη Ρωσία, απειλή για τον κόσμο3Λογική του ΝΑΤΟ: Βρετανικά στρατεύματα στην Εσθονία, όλα καλά. Ρώσοι στρατιώτες στη Ρωσία, απειλή για τον κόσμο

Οι υποστηρικτές του ΝΑΤΟ πιστεύουν πως οι αποστολές Αμερικανών, Βρετανών και Γερμανών στρατιωτών που έστειλε το ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσίας είναι για«αμυντική» τακτική. Και σε αντίθεση οι κινήσεις του Κρεμλίνου είναι επιθετικές. Αυτή η ψευδαίσθηση θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο.

Βλέπουμε τη σημερινή Δυτική υστερία για τη Ρωσία και τη συνεχή σιωπή, πως το ΝΑΤΟ βαδίζει όσο ποτέ άλλοτε τόσο κοντά στο σύνορα της Ρωσίας.
Ειδικά αυτό το Σαββατοκύριακο, γιόρτασαν την ανάπτυξη των Βρετανών στρατιωτών στην Εσθονία, μακριά από την πατρίδα τους. Η κίνηση αυτή ακολουθεί είναι άκρως προκλιτική!

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Λονδίνου χαιρέτησαν την κίνηση με ντροπιαστηκά επιθετικά πρωτοσέλιδα. Η idipendence γράφει: « 800 στρατιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου φτάνουν στην Εσθονία να αντιμετωπίσει τον Πούτιν, στο πλευρό του Νάτο.

Ωστόσο, παρά αυτό το σωβινισμό, η αμερικανική ηγεσία  περιγράφει όλα αυτά ως μια αμυντική κίνηση.

Σύμφωνα με τη λογική του ΝΑΤΟ, η ενίσχυση των συνόρων της Ρωσίας, μετά από μια αμερικανο-βρετανο-γερμανική αποστολή εναντίον τους ερμηνεύεται να είναι μια πράξη εριστικότητη και πλήρως εχθρική. Απεναντίας, η στάθμευση αυτών των ξένων στρατευμάτων στα σύνορα της Ρωσίας υποτίθεται ότι είναι εντελώς καλοήθη. Φαίνεται ότι αυτό είναι ένα κλασικό παράδειγμα του τι συμβαίνει όταν η προπαγάνδα πηγαίνει πολύ μακριά.