Πούτιν: Η Κλιματική Αλλαγή υπάρχει, αλλά δεν είναι ανθρωπογενής


Πούτιν: Η Κλιματική Αλλαγή υπάρχει, αλλά δεν είναι ανθρωπογενήςΠούτιν: Η Κλιματική Αλλαγή υπάρχει, αλλά δεν είναι ανθρωπογενής

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι πραγματική, αλλά έχει αρχίσει εδώ και πάρα πολύ καιρό πριν από την εξέλιξη της ανθρώπινης τεχνολογίας και την ανθρωπογενή παρέμβαση!

Μιλώντας στο Διεθνές Αρκτικό Φόρουμ στο Αρχάγγελσκ την Πέμπτη, δήλωσε ο Πούτιν:
«Εμείς θα σεβαστούμε τις διάφορες συμφωνίες και η Ρωσία θα κάνει ακριβώς αυτό, όπως ακριβώς συμμορφώθηκΕ με τα πρωτόκολλα του Κιότο.

Η όποια αύξηση της θερμοκρασίας ξεκίνησε στη δεκαετία του 1930 όπου δεν υπήρχαν μεγάλες ανθρωπογενείς παρεμβάσεις, αλλά η αύξηση της θερμοκρασίας ήταν ήδη εκεί.

Η υπερθέρμανση του πλανήτη μπορεί να είναι μια παγκόσμια τάση, ένας παγκόσμιο κύκλος . Ένα πλανητικός κύκλος. Μια φυσική εξέλιξη και πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτή. ”
Ο ανταποκριτής της Μόσχας του AFP Μαρία Αντόνοβα έγραψε:
Ο Πούτιν είπε μόλις πως η κλιματική αλλαγή δεν προκαλείται από την ανθρώπινη δραστηριότητα, λέει ότι είναι σε εξέλιξη από τη δεκαετία του ’30 και οι άνθρωποι θα πρέπει να προσαρμοστούν και όχι να την σταματήσουν.