Δυτική προπαγάνδα: Αν η Ρωσία αναμειχθεί στα Βαλκάνια, θα έρθει το χάος!


Δυτική προπαγάνδα: Αν η Ρωσία αναμειχθεί στα Βαλκάνια, θα έρθει το χάος!Δυτική προπαγάνδα: Αν η Ρωσία αναμειχθεί στα Βαλκάνια, θα έρθει το χάος!
ΠΗΓΗ
Προβλέπουν μεγάλο πόλεμο στη γειτονιά της Ελλάδας.

Οι γεωπολιτικές αναλύσεις του Stratfor σπάνια πέφτουν έξω, προβλέποντας μεταξύ άλλων αυτή τη φορά σύγκρουση “γιγάντων” πάνω από τα Βαλκάνια.

Η πυριτιδαποθήκη των Βαλκανίων είναι έτοιμη να εκραγεί, υποστηρίζουν οι γεωπολιτικοί αναλυτές από τις ΗΠΑ, εκφέροντας τη γνώμη πως η Ρωσία θα παίξει καταλυτικό ρόλο σε μία τέτοια εξέλιξη.

Η συμμαχία Σερβίας-Ρωσίας θα είναι και το έναυσμα του πολέμου για τα Βαλκάνια, που αυτή τη φορά θα είναι εκτεταμένος και όχι απλά τοπικός.

Στις ΗΠΑ οι αναλυτές βλέπουν τη Μόσχα να προκαλεί τεχνητές κρίσεις στα Βαλκάνια, προκειμένου να καταστήσει αδύναμη την Δύση να αντιδράσει συντονισμένα.

Στο Stratfor…φοβούνται μήπως η Ρωσία αναμειχθεί και επίσημα στρατιωτικά στη Σερβία και το Κοσσυφοπέδιο, για πρώτη φορά μετά το 1999 και τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.

Εξάλλου δεν αποκαλούν τυχαία τα Βαλκάνια “η βάση για την σύγκρουση των παγκόσμιων δυνάμεων”. Οι εξελίξεις τρέχουν και είναι ραγδαίες.